Ρεκόρ από «γνωστούς-αγνώστους», «αντιεξουσιαστές», «αναρχικούς» ασφαλίτες στην πορεία της απεργίας της 15 Δεκέμβρη…Και μετά κάποιοι «ενίστανται» για τις περιφρουρήσεις και τα περί προβοκατόρων του ΚΚΕ

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους

(από τον πιτσιρίκο)

«Στην οδό Βουλής –όπου κατέφυγα για να σταματήσω το κλάμα και να πάρω μια ανάσα-, ήταν μαζεμένος πολύς κόσμος. Κάποια στιγμή, γυρνώ σε 4 νεαρούς που ήταν δίπλα μου και τους λέω «ήταν μια ακόμα καραμπινάτη προβοκάτσια» – εννοώ τα «επεισόδια» στην πλατεία Συντάγματος. Οι νεαροί με κοιτάνε με άδειο βλέμμα –σαν να μην έχω μιλήσει- και τότε συνειδητοποιώ το προφανές: είναι ασφαλίτες.

Οι ασφαλίτες στη χτεσινή πορεία ήταν εκατοντάδες. Ντυμένοι σαν αντιεξουσιαστές, σαν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, σαν αθώα κοριτσόπουλα –υπήρχαν και γυναίκες- κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο της Αστυνομίας (και της κυβέρνησης) που ήταν να διαλυθεί η πορεία και να μην φτάσει ποτέ στη Βουλή.

Πάντα υπήρχαν ασφαλίτες. Το θέμα είναι γιατί υπήρχαν τόσες εκατοντάδες ασφαλίτες σε μια εργατική διαδήλωση. Η απάντηση είναι πως το σύστημα ζορίζεται και τα δίνει όλα για να επιβιώσει.

Το πρόβλημα για τους ασφαλίτες είναι πως τους πήραν χαμπάρι όλοι –ακόμα και τα γερόντια-, τους φωτογράφιζαν και οι φωτογραφίες τους είναι τώρα σε όλο το διαδίκτυο. Υποθέτω πως κάποιοι απ’ αυτούς θα υποφέρουν το επόμενο διάστημα. Ας πρόσεχαν – η επιλογή επαγγέλματος και συμπεριφοράς βαρύνει τον καθένα από εμάς και ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να γίνεις τραμπούκος, ρουφιάνος και εχθρός του λαού – μόνοι τους το επέλεξαν. Αν κάποιοι απ’ αυτούς έχουν μετανιώσει, ας βγουν, ας ζητήσουν συγγνώμη και ας παραιτηθούν. Μπάτσος σε εποχή χούντας είναι επικίνδυνο επάγγελμα.»

Όλο το δημοσίευμα εδώ:

Ραντεβού στους δρόμους

Και αλλού:

«Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τα δακρυγόνα στην πλατεία Συντάγματος και μπαίνει -κυρίως- στην Ερμού, για να πάρει μια ανάσα. Ο κόσμος δεν φεύγει, αν και τα χημικά δεν αντέχονται. Στην οδό Νίκης, με φωνές και βρισιές οι πολίτες αναγκάζουν τους αστυνομικούς να οπισθοχωρήσουν και να φύγουν.

Ξανά στην πλατεία Συντάγματος. Γωνία Φιλελλήνων και Μητροπόλεως, οι αστυνομικοί ετοιμάζονται για επίθεση. Λεπτομέρεια: δίπλα τους σουλατσάρει για πολλή ώρα μια μεγάλη ομάδα από ασφαλίτες που είναι ντυμένοι «αντιεξουσιαστές». Καλό καρναβάλι!»

Όλο το δημοσίευμα εδώ:

Φωτορεπορτάζ από τη διαδήλωση – 15/12/2010

Σημείωση: Εικόνες βίντεο έδειξε χτες ο ANT1, ενώ είναι χαρακτηριστικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Βλέπε επίσης:

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2010/12/17/asfalites-poreia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε