Είσοδο στη Βουλή της «Χρυσής Αυγής» δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse



The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2012/02/02/dimoskopisi-pulse/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. Αυτού του τύπου οι δημοσκοπήσεις (όπως και σχεδόν όλες όσες δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα) είναι δημοσκοπήσεις «διαμόρφωσης» και όχι «καταγραφής» της κοινής γνώμης.
    Για του λόγου το αληθές, ορίστε μία «εσωτερική» δημοσκόπηση (από αυτές που δεν δημοσιοποιούνται) κόμματος του δικομματισμού. Θα δείτε πολύ πιο «λογικές» προβλέψεις:
    ΝΔ 28,9%
    ΠΑΣΟΚ 20,1%
    ΚΚΕ 15,7%
    ΣΥΡΙΖΑ 8,1%
    ΔΗΜΑΡ6,5%
    ΛΑΟΣ3,4%
    ΟΙΚΟ 2,8%

    Με την αναγωγή του δείγματος

    ΝΔ 33,8%
    ΠΑΣΟΚ 22,3%
    ΚΚΕ 16,8%
    ΣΥΡΙΖΑ 8,78%
    ΔΗΜΑΡ 7,28%
    ΛΑΟΣ 3,8%
    ΟΙΚΟ 3,08%

    Το δείγμα είναι πανελλαδικό με 3500 ερωτηθέντες από
    13-27/1/2012

    Το αλίευσε ο radiocollectiva και το δημοσίευσε σε σχόλιο στον faro (http://faros.wordpress.com/2012/01/31/kalo-diabaste-to/#comments)

    • Έχεις απόλυτο δίκιο για τις δημοσκοπήσεις και τον ρόλο τους. Άλλωστε και εδώ στον Ηρόδοτο το έχουμε θίξει πάρα πολλές φορές το θέμα ξεκαθαρίζοντας τη θέση μας.
      Όσο για τον πραγματικό συσχετισμό των δυνάμεων, διαμορφώνεται στην πράξη κάθε μέρα και θα αποτυπωθεί (εν μέρει) όταν έρθει η ώρα της κάλπης…

  2. Y.Γ.
    Είναι ολοφάνερο πως εκτός από τον Κουβέλη, «σπρώχνουν» όσο μπορούν και την Χ.Α. Σε συνδιασμό με το εξίσου «αβανταδόρικο» ρεπορτάζ του Εθνους, που σχολίασα σε προηγούμενο ποστ, τα πράγματα παίρνουν επικύνδινη τροπή. Οχι γιατί οι ναζιστικές ιδέες έχουν γίνει ιδιέταιρα ελκυστικές, αλλά γιατί διαφένεται η επιλογή του χαρτιού του ναζισμού ως αντίβαρο στην άνοδο των ταξικών δυνάμεων, από πλευράς αστικής τάξης. Αυτό είναι το νέο ποιοτικό στοιχείο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί καθόλου.

  3. Που το βλέπετε το παράξενο; Η Χ.Α. θα μπει στη βουλή και σταδιακά θα της αφαιρεθεί και ο μανδύας της ακραίας και ρατσιστικής οργάνωσης.

    Δεν είναι παράξενο σε εποχές κρίσης να εμφανίζεται και άνοδος της ακροδεξιάς. Ο Καρατζαφέρης «ρεφορμίζει» και η Χ.Α. κάνει σταδιακά βήματα οργάνωσης.

    Η Αριστερά, (απο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ) αντιπαρατίθενται με την Χ.Α. ως εξής: «Να κλείσει η ναζιστική συμμορία».

    Καμία αντιπαράθεση με τα ακροδεξιά ιδεολογήματα τα οποία τα βλέπουμε να έρχονται εδώ και χρόνια. Καμία ουσιαστική απάντηση στον αντιμεταναστευτικό λόγο, μόνο σκόρπια συνθηματολογία. Καμία σοβαρή αντιπαράθεση με τους φασίστες «για να μην τους δώσουμε και αξία».
    Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η ιστορία με τον Καρατζαφέρη;

    Λοιπόν, η Χ.Α. θα μπει στη Βουλή. Και θα πρόκειται για -μια ακόμα- ιστορική ήττα της ριζοσπαστικής αριστεράς.

  4. Μα ειναι γνωστοτατο και αλλωστε ιστορικα αποδεδειγμενο, οτι σε καιρους οικονομικων κρισεων (κατασκευασμενων απο το συστημα), ο φασισμος και ο ναζισμος προωθουνται τεχνιεντως απο τα εντεταλμενα συστημικα ΜΜΕ, εκμεταλευομενα την αγνοια (που τα ιδια μαζι με την συστημικη σχολικη εκπαιδευση εχουν καλλιεργησει) των
    πατριδοκαπηλων, πολιτισμικα και κοινωνικα αμορφωτων λαικων μισαλλοδοξων μαζων. Οντας μετα τις μεγαλες οικονομικες κρισεις συνηθως ακολουθουν καταστροφικοτατοι πολεμοι (οργανωμενοι απο το τραπεζικο-χρηματοπιστωτικο συστημα και το στρατιωτικο-βιομηχανικο κατεστημενο), χρησιμοποιουν τα φασιστικα-ναζιστικα ταγματα εφοδου ως Δουρειους Ιππους για εθνικες αλληλοσφαγες. Προς οφελος και διαιωνιση του συστηματος φυσικα… Ηδη οι συνθηκες της κατασκευασμενης παγκοσμιας οικον. κρισης, σε συνδοισμο με την σχεδιαζομενη επιθεση κατα του Ιραν, πολυ πιθανον να καταληξουν σε 3ο Παγκ. Πολεμο. Αλλωστε υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις για κατι τετοιο με προγραμματα αφανισμου τουλαχιστον του 40% του παγκοσμιου πληθυσμου σε περιπτωση 3ου παγκοσμιου. Εαν κατ` ευχην δεν καταληξει εκει, εχουν ηδη εναλλακτικα προγραμματα εξαπλωσης ιωσεων, διευρυνσης της πεινας σε χωρες της Αφρικης και του (λεγομενου) Γ` Κοσμου, διευρυνσης της χρησης ναρκωτικων, της εγκληματικοτητας και αλλα «Θεαρεστα« προγραμματα μαζικης εξοντωσης και κοινωνικου αποπροσανατολισμου. Ηδη, αξιωματουχοι-υπηρετες του ακρως χυδαιου καπιταλισμου των ημερων μας, εχουν αποκαλεσει την παγκοσμια φτωχολογια (δικο τους εργο): «οι αχρηστοι που τρωνε«. Οποτε, συμφωνα με αυτο το σκεπτικο, «τους εξαφανιζουμε, για να μεινει η τροφη για εμας τους χρησιμους«….
    Το μελλον ειναι ακρως δυσοιωνο….Επειτα, μια αλλη ενδειξη ειναι, το οτι μαζευουν οσο περισσοτερο χρημα μπορουν με τα εγκληματικα μετρα που παιρνουν, ωστε οσοι δεν σκοτωθουν απο πολεμικες ενεργειες, οντας απενταροι στις βιοποριστικες τους αναγκες, να το ριξουν στις ληστειες και τους αλληλοσκοτωμους για μια φετα ψωμι….
    Αν και οι ευχες δεν μετρανε, ωστοσο ελπιζω ολοψυχα, το μελλον να με διαψευσει….

  5. me tpt den psitevo oti i xrisi avgi tha bi stin vouli, ean ke tha anevasi ta pososta pou ixe, to 0,5 isos na to kseperasi, ala den ine gia poli parapano, sigoura exi pari ena meros apo tous psifoforous tou Laos tora pou sinergazete me tous alous dio ke vlepoun oti en diaferi se tpt apo ta ala komata den exi kahtolou filolaiki poliitiki(opos nomizan meriki distixos) isos exi pari ke ena mikro komati tis nd(pou itan sta akradeksia) tora pou apodinamonete i nd ke den bori pleon na gelasi ton kozmo, afta ta komatia tou kozmou isos na ta pari idika tou laos, ala den ine noumera gia na bis stin vouli
    to KKE to 14% prepi ke tha to piasi, ala to pio vasiko gia emena ine na ginoun kenourgia meli organomena ke opadi tou KKE oxi aplos na psifisoun tora sta diskola ke se 4-5 xronia na pane alou!!
    to koma pou exi pesi parapoli ine to pasok, i nd exi pesi ke afti poli ala akoma antexi
    ala mexri tis ekloges pola boroun na ginoun

  6. Τα χρυσα αυγα δεν θα παρουν μονο 0,5% δυστυχως.Έχουν ανέβει αισθητα,ειδικα μετα την συγκυβερνηση πολλοι συνωμοσιολογοι της λαϊκιστικης δεξιας και ακροδεξιας στραφηκαν στην Χ.Α. εγκαταλείποντας Σαμαρα και Καρατζαφέρη.Αν ο Καμμενος κατεβει τελικα με κομμα θα τους ρίξει στο 1-1,5%.Αν όχι θα παρουν πανω απο 2-2,5%…

  7. Θεωρώ λάθος την ενασχόληση με την Χ.Α.
    Διαφήμηση της κάνουμε.
    Ούτως ή άλλως η αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων γίνεται με χρήση κοντόξυλου (στην πιο πολιτισμένη περίπτωση), και όχι πληκτρολογίου.

  8. Θα τρελαθούν στη δουλειά οι δερματολόγοι αν μπει στη βουλή η Χρυσή Αυγή από τα εξανθήματα που θα βγάλουν άπαντες οι πασοκοσυριζοπροοδευτικαρέοι. Μόνο για αυτό αξίζει να μπει. (όχι πως περιμένω να προσφέρει κάτι)

  9. TRASH
    Ακριβως αυτή τη λογική σου την είδα πριν απο 10 χρόνια όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τον Καρατζαφέρη. Και ιδού το αποτέλεσμα.
    Μάλιστα τοτε η επίσημη στάση του ΚΚΕ ήταν οτι είναι ένα κόμμα της αστικής τάξης (δεν ειναι λάθος αλλά δεν είναι μόνο ένα κόμμα της αστικής τάξης το ΛΑ.Ο.Σ.) και η θέση του ΣΥΝ και των εξωκοινοβουλευτικών (τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ) ήταν «δεν μιλάμε με Καρατζαφέρη γιατί είναι φασίστας». Μάλιστα κομμάτι της επιχειρηματολογίας τους κατά του ΚΚΕ ήταν οτι δέχονται οι εκπρόσωποι του να είναι στο ίδιο πάνελ με τον Καρατζαφέρη.
    Αστεία πράγματα. Τα φαινόμενα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού πρέπει να απαντηθούν σοβαρά και όχι με κοντόξυλα.

    Nick
    Αν κατάφερες να βρεις έστω και ένα λόγο για τον οποίο αξίζει να μπει η Χ.Α. στη βουλή τότε μάλλον είσαι λίγο εκτός πνεύματος. Εδώ συζητάμε για το πόσο κακό είναι να μπει η Χ.Α. στη βουλή όχι για το πόσο κρίμα είναι που αν θα μπει δεν θα προσφέρει κάτι…

    • Η Χ.Α. με το Λ.’Α.Ο.Σ. είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Καμμία μεταξύ τους σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Ο Καρατζαφέρης εξακολουθεί να είναι ο κλοόυν του αστικού πολιτικού συστήματος, το δε κομματικό του μόρφωμα, μικρή διάρκεια ζωής δείχνει να έχει μετά την συμμετοχή του στην συγκυβέρνηση της ντροπής .
      Η Χ.Α. από την άλλη δεν είναι παρά μία ναζιστική συμμορία. Δεν μπορεί να υπάρξει συσχετισμός….


Σχολιάστε