Το ΚΚΕ εκτός νομιμότητας; Εμφυλιοπολεμικό κλίμα και αντικομμουνιστικός παροξυσμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Αστικών ΜΜΕ: Που το πάνε;

Μακρονήσι: κάποιοι ίσως σήμερα ονειρεύονται την επαναλειτουργία του...

Μόνο ορισμένα από όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες:

— «Ο Μινώταυρος της Μεταπολιτεύσεως, ο οποίος έφερε στο σημείο να θεωρείται η αντίσταση κατά της δικτατορίας, αντιπολίτευση, αλλά επί Δημοκρατίας, αυτός ο Μινώταυρος σκότωσε τα τρία παιδιά χθες. Και η δειλία του λεγόμενου «αστικού πολιτικού κόσμου» έναντι της Αριστεράς στα χρόνια της Μεταπολίτευσης – η οποία Αριστερά, επαναλαμβάνω, κάνει τη δουλειά της – αυτή η δειλία είναι μία από τις αιτίες που κάθε φορά αυτός ο Μινώταυρος βρυχάται και όλοι εμείς υποκλινόμαστε. Εάν θέλουμε από εδώ και πέρα να είμαστε συνηθισμένοι, αυτός ο Μινώταυρος θα κατασπαράξει και άλλους. Εάν θέλουμε να μην είμαστε συνηθισμένοι και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, μπορεί αυτός ο Μινώταυρος να εξοντωθεί. Μεταξύ μας, κυρίες και κύριοι του λεγόμενου «αστικού πολιτικού χώρου», αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας. Επαναλαμβάνω και κλείνω: Η Αριστερά κάνει τη δουλειά της. Οσοι τρέμουν μη χαρακτηριστούν αντικομμουνιστές, εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά μας». (Κ. Τασούλας, βουλευτής της ΝΔ, από ομιλία του στη Βουλή στις 6/5/2010).

— «Είναι πλέον προφανές για όποιον έχει μάτια και βλέπει ότι η Αριστερά βλέπει την παρούσα κρίση ως την ευκαιρία να ανατρέψει το καθεστώς, να ανατρέψει το πολίτευμα. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική θέση. Το ερώτημα είναι: Εμείς οι υπόλοιποι οι οποίοι ανήκουμε στον αστικό χώρο, στο δημοκρατικό χώρο, ποια θέση θα λάβουμε σε αυτή τη μείζονα κρίση που διανύει η χώρα;». (Α. Γεωργιάδης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., από ομιλία του στη Βουλή, την ίδια μέρα).

— «Αν ο αστικός πολιτικός κόσμος δεν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες, θα βρεθούμε όλοι σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η αριστερά έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις. Πρέπει και όλοι εμείς οι άλλοι να πάρουμε τις δικές μας». (Γ. Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., δήλωση στις 9/5/21010).

— «Δυστυχώς, η μόνη συμβολή του ΚΚΕ (…) στην τεράστια αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι για άλλη μια φορά η πλήρης άρνηση καθώς και ο μη σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών» (Γ. Πεταλωτής, δήλωση από τις Βρυξέλλες στις 7/5/2010).

— «Πρέπει πριν απ’ όλα να σημειωθεί ότι το δημοκρατικό πολίτευμα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Και αν θεωρήσουμε ορθή τη στάση του κράτους απέναντι στον τέως βασιλέα Κωνσταντίνο (στον οποίο απαγορεύεται να πολιτευθεί για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις), αυτονόητο είναι ότι δεν έχουν θέση στην πολιτική ζωή της χώρας όλοι όσοι αμφισβητούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και απεργάζονται την κατάλυσή της (…) Τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα αν οι μεν έκλειναν το μάτι στα φαντάσματα του Λένιν και οι άλλοι στις σκιές του Τσάρου;» (Σ. Ψυχάρης, «Βήμα» 9/5/2010).

— «Η ελευθερία μας κατοικεί στις καρδιές και στις συνειδήσεις μας, αλλά συμβολικά κατοικεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στο παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, στο βράχο της Ακρόπολης. Οσοι βεβηλώνουν αυτούς τους ιερούς χώρους μας προσβάλλουν βάναυσα. Περισσότερο από κάθε άλλη απόφαση της Κυβέρνησης εκείνοι μας προσβάλλουν περισσότερο και καλά θα κάνουν να μαζευτούν». (Α. Σαμαράς, από ομιλία στη Βουλή, 6/5/2010).

Που το πάνε;

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2010/05/11/anticommunism/trackback/

RSS feed for comments on this post.

20 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. τι που το πάνε; δεν είναι ολοφάνερο;

  2. Δηλαδή;

  3. δηλαδή καταναγκαστικές διακοπές στα όμορφα ελληνικά νησιά με έξοδα του Δημοσίου, επιμορφωτικά προγράμματα εθνικής ανατάσεως, κλπ κλπ κλπ:-ρ

  4. Να ετοιμάζουμε βαλίτσες δηλαδή; χαχαχαχα

  5. Εσύ πρώτος και καλύτερος χεχε

  6. Το θέμα είναι ότι όντως πολύ πιπιλίζεται τώρα τελευταία η καραμέλα περί νομιμότητας, έκνομων ή αντισυνταγματικών πράξεων, και οι καιροί είναι δύσκολοι. Μέσα σε όλα τα πισωγυρίσματα, ίσως δεν θα έπρεπε να το διαγράφουμε τελείως και ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

  7. δε θα παραξενευόμουν καθόλου αν στα γραφεία του ΛΑΟΣ, οι καρατζαφύρερ, γεωργιάδης, πλεύρης, βορίδης, κ ΣΙΑ, είχαν ήδη έτοιμα τα σχέδια των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, ονειρευόμενοι και πάλι τις δόξες του Γράμμου και του Βίτσι, του Γ Ράιχ και του Μεταξά!

  8. »
    Παντως δεν ειναι ΜΟΝΟ το ΚΚΕ στο στοχαστρο του Φασιστικου φιδιου ..

    και

    καιρος για ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ.
    ————————————-

    ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
    Ως εδώ με τη συμμορία δολοφόνων!

    Στις 5.30 το πρωί της Τρίτης 11/5, ομάδα 15-20 φασιστών επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον δύο Αφγανών προσφύγων στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με καταγγελίες της Αφγανικής Κοινότητας, με ξύλα, πέτρες και καρέκλες από καφενεία της Πλατείας, τα ανθρωποειδή της «εθνικής περιφρούρησης της πλατείας» σάπισαν στο ξύλο – κυριολεκτικά – τους 20/χρονους Ρασούλ Αχμαντί και Φαουάντ Μπαγιάζ, που εκείνη την ώρα περίμεναν το αφεντικό τους στην οδό Αχαρνών για να πάνε στη δουλειά. Οι δύο πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Ο ένας από τους δύο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση με σπασμένα δόντια και πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με καταγγελίες, λίγες ώρες πριν η ίδια ομάδα είχε μαχαιρώσει σοβαρά άστεγο παλαιστίνιο που κοιμόταν σε παγκάκι στην πλατεία Βικτωρίας.
    Πριν από λίγες μέρες η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» είχε καταγγείλλει επιθέσεις και απειλές εναντίον Αφγανών στην οδό Αλκιβιάδου με σημείο αφετηρίας την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μίσους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Όπως φαίνεται η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ασχολήθηκε με την κάλυψη πολλών μηνών του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος που δεν κατέγραφαν καμία καταγγελία των θυμάτων και έτσι οι φασίστες πήραν το πράσινο φως να κλιμακώσουν τη ρατσιστική βία με αποτέλεσμα τα σημερινά αίσχη.
    Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών-φασιστών. Τη διενέργεια έρευνας για τη συνεχιζόμενη κάλυψη της συμμορίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσει η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους, αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση η ταυτόχρονη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα από την ένταση της δολοφονικής βία των τραμπούκων που λυμαίνονται την περιοχή. Καλούμε τους τοπικούς και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τους φασίστες και να απαντήσουμε συντονισμένα με μαζικότητα και αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία των νοσταλγών του Χίτλερ.

    11-5-2010
    Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
    Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

    • Δυστυχώς ΔΕΝ είναι το μοναδικό περιστατικό. Ξέρεις νοσφεράτε, κάποια χρόνια πριν, μόλις είχε βγει το ΛΑΟΣ στην πολιτική σκηνή, συζητούσα με έναν φίλο μου για τον κίνδυνο του φασισμού-εθνικισμού-ρατσισμού και μου λεγε πως αυτοί (το ΛΑΟΣ) είναι τόσο γραφικοί και γελοίοι, που δεν πρέπει να τους φοβόμαστε, ότι δεν πρόκειται να μπουν στη Βουλή κλπ. Τότε του είχα πει, ότι μπορεί να είναι μεν γραφικοί, γελοίοι, κοκ, όμως επιχειρούν να κάνουν τον φασισμό-ρατσιμό mainstream, μέρος της καθυμερινής μας ζωής και αυτό ήταν που κυρίως απασχολούσε εμένα.
      Βεβαίως τέτοιες πράξεις, όπως η παραπάνω, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της δράσης του ΛΑΟΣ. Πρόκειται για νοοτροπίες που καλλιεργούνται από πολλές πλευρές και με διάφορους τρόπους. Κρίμα για έναν λαό-μετανάστη, λαό πρόσφυγα, όπως οι Έλληνες, να βγάζει και να ανέχεται τέτοια κρούσματα ρατσισμού. Κρίμα και ντροπή…

  9. ακριβώς τα ιδια ειχα και εγώ ως εμπειρια ..
    Ομως ο αντιφασισμός χρειαζεται και ενότητα ..Οχι μόνο το ΚΚΕ … Αντιφασιστική ενοτητα ….
    http://nosferatos.blogspot.com/2010/05/blog-post_6695.html

  10. λες να πάμε για νεο ΕΑΜ? πωπωωω και μόνο που το λέω, να το δει κανας καρατζαφύρερ να νομίζει ότι ξεκίνησε ο 3ος γύρος του αντάρτικου χαχαχαχα (στο μυαλό τους βέβαια μπορεί και να έχει ήδη αρχίσει:-ρ)

  11. Ετοιμάζουν οι φασίστες διαδήλωση κατά Ερντογάν την ίδια μέρα που θα ναι η Πανελλαδική κινητοποιήση του ΚΚΕ στο πεδίον του Άρεως; (Σάββατο). Γιατί κάτι τέτοιο πήρε τ’ αυτί μου

  12. Μυρίζει μπαρούτι το πράμα! Δεκέμβρης του 1944 χαχαχαχα! Σοβαρά τώρα, δε πιστεύω να δοκιμάσουν τίποτε με τόσο κόσμο, αλλά κανείς ποτέ δε ξέρει με δαύτους

  13. Θα τρελαθούμε εντελώς!

    Ο Στέφανος Μάνος μηνύει το ΠΑΜΕ | http://www.zoomnews.

    Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε σήμερα η «Δράση», η παράταξη του Στέφανου Μάνου, με την οποία ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και το συντονισμό παράνομων πράξεων, στις οποίες έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μέλη του ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα (κατάληψη λιμανιού, ξενοδοχείων, Ακροπόλεως, κ.λπ.). Εντός ολίγου, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση, τονίζοντας τα εξής: «Έχουν δίκιο που φοβούνται. Ας γνωρίζουν όμως όσοι επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν, να περιορίσουν τη δράση του ΠΑΜΕ (κρυφοί και φανεροί) ότι το ΠΑΜΕ δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, ότι δε μπορούν να το ‘βάλουν στο χέρι».

    • χμμμμμμμμμμμμμμ …μιλάμε για τον γνωστό Μάνο πρώην φιλευλευθερο ταυρούλι?τον γνωστό Μάνο που υποδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ στο επικρατείας με το άλλο το μπουμπούκι τον Ανδριανόπουλο?τον γνωστό Μάνο που σαν υποργός σε μία νύχτα πήγε την βενζίνη από 40 σε 90 δραχμούλες?τον Γνωστό Μάνο που όταν ήταν υπουργός εθνικής οικονομία το 92 η coca cola έβγαλε την διαφήμιση με τα μπουκάλια στους κίωνες της ακρόπολής και δεν θίχτηκε κανείς???εδώ ταιριάζει απόλυτα το «πλακώσανε και οι γύφτοι»

      • Χεχε…ναι αυτόν τον Μάνο, τον σουπερστάρ:-ρ Τώρα πες μου εσύ, δεν είναι βαλτός; (για τη μύνηση, κλπ)

  14. δε θα μας τρελάνουν αυτοί, θα τους τρελάνουμε εμείς! χαχαχα ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  15. Το σημερινό δημοσίευμα του «Ρ»:

    Συντονισμένη «Δράση» κατά του ΠΑΜΕ

    Την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων ζητά με μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο το κόμμα του Στ. Μάνου

    Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης του ΠΑΜΕ ζητάει το κόμμα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού της ΝΔ Στ. Μάνου «Δράση», δίνοντας συνέχεια στο αντεργατικό ντελίριο της άρχουσας τάξης και της πλουτοκρατίας και στις καθημερινές επιθέσεις των κονδυλοφόρων της εργοδοσίας μέσα από τα ιδιόκτητα ΜΜΕ της.

    Με μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χτες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η «Δράση» ζητάει να «διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη μελών της διοικήσεως του ΠΑΜΕ, καθώς και τυχόν άλλων ηθικών ή φυσικών αυτουργών των παραπάνω παρανόμων πράξεων που θα προκύψουν από την προδικασία».

    Οπως σαφώς προκύπτει από τη μηνυτήρια αναφορά, στο στόχαστρο των εργολάβων της αντι-ΠΑΜΕ επίθεσης, όπως και του συγκεκριμένου κόμματος, βρίσκεται η συνεπής δράση των ταξικών δυνάμεων, ο αγώνας των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να εμποδίσουν την αντεργατική πολιτική, να υπερασπίσουν τα εργατικά δικαιώματα έξω και μέσα στους χώρους δουλειάς. Γράφει χαρακτηριστικά: «Από τις προσκλήσεις που απευθύνει το ΠΑΜΕ στο σύνολο των εργαζομένων και των σωματείων, από τον καθορισμό κοινών ημερομηνιών για «απεργίες» ή «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες ακολουθούνται από τα ελεγχόμενα υπ’ αυτού Σωματεία, προκύπτει ότι υπάρχει κεντρικός συντονισμός στις ενέργειές του, για τον οποίο υπεύθυνη είναι η εκτελεστική γραμματεία του…».

    Επί της ουσίας αυτό που ζητάνε να ποινικοποιηθεί είναι το δικαίωμα στην απεργία, η περιφρούρηση του δικαιώματος αυτού, η υπεράσπιση απολυμένων εργατών, ακόμα και ο αγώνας για την κατάργηση των διοδίων. Ταυτόχρονα, στο στόχαστρο αυτό μπαίνουν συνολικά η δράση του ΠΑΜΕ, οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις ενάντια στα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ που «θερίζουν» μισθούς, συντάξεις, συνολικά το λαϊκό εισόδημα. Γι’ αυτό καταλογίζουν στο ΠΑΜΕ ότι επιδιώκει την «πλήρη απαξίωση της εθνικής οικονομίας, ειδικά σε μια περίοδο πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσεως, ως στάδιο που θα επιφέρει ραγδαίες κοινωνικές εξελίξεις και σφοδρές κοινωνικές συγκρούσεις…». Ομολογούν δηλαδή ότι αυτό που τους ανησυχεί στην πραγματικότητα είναι οι αγώνες των εργαζομένων και η παρέμβαση του ΠΑΜΕ που σε συνθήκες κρίσης μπορεί να επιφέρει εξελίξεις προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

    Και βέβαια σε αυτή την επίθεση επιστρατεύεται και αξιοποιείται η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και άλλων οργανώσεων. Ετσι στην αναφορά της η «Δράση» θυμίζει ότι: «Οι δράσεις αυτές (σ.σ. του ΠΑΜΕ) και οι παράνομες κηρύξεις απεργιών έχουν καταγγελθεί πολλές φορές από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ)!».

  16. Ασε και αυτό αν θες, δεν είναι άσχετο:

    ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
    Επίθεση κατά πρωτοπόρων συνδικαλιστών

    Ζητά την άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας

    Τη λυσσαλέα επίθεσή της ενάντια στα ταξικά σωματεία κλιμακώνει η εργοδοσία του Καζίνο – Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας, πανικοβλημένη από τη συσπείρωση των εργαζομένων και τον αγώνα που δίνουν, με μπροστάρη τα σωματεία τους. Ετσι, στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από πρωτοπόρους συνδικαλιστές στο χώρο – προκειμένου να ικανοποιήσει τις αντεργατικές της ορέξεις – κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών (άρθρο 15 του Ν. 1264/82), ζητώντας την άρση της συνδικαλιστικής ιδιότητας της προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου Γεωργίας Φλούδα και του προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Τεχνικών Επιτραπέζιων Παιγνίων Αριστομένη Τσουραπά, για να προχωρήσει στην απόλυσή τους.

    Η εργοδοσία στην προσφυγή της χαρακτηρίζει ως «παράνομη» τη συμπεριφορά των δυο συνδικαλιστών, επειδή καλούσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε τρίωρη στάση εργασίας στις 29/3/2010 ενάντια στις απολύσεις που είχαν προηγηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο για εκείνη τη μέρα είχε κριθεί ως παράνομη από τα δικαστήρια μετά από προσφυγή της εργοδοσίας. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κανονικά την κινητοποίησή τους, αφού ανάλογη απόφαση είχαν πάρει τόσο το κλαδικό συνδικάτο της Αθήνας, όσο και το Πανελλαδικό Σωματείο Τεχνικών Επιτραπέζιων Παιγνίων. Αυτό που πρωτίστως πονάει την εργοδοσία του καζίνο είναι το γεγονός ότι όλες οι αντεργατικές της προσπάθειες προσκρούουν πάνω στα ταξικά σωματεία και τους αγώνες των εργαζομένων. Τολμά η εργοδοσία του καζίνο με την προσφυγή της να μιλά για «παράνομες» συμπεριφορές και κινητοποιήσεις, όταν η ίδια (όπως έχει δημοσιεύσει ξανά ο «Ρ») έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ένα άθλιο κυνηγητό σε βάρος των εργαζομένων, τιμωρώντας τους με πενθήμερες αργίες επειδή συμμετείχαν στη στάση εργασίας στις 29/3/2010.

    Προκαλεί τους εργαζόμενους η εργοδοσία του καζίνο, όταν στην αίτησή της αναφέρει ότι «…σέβεται απόλυτα και έμπρακτα το σύνολο των θεσμών του συλλογικού εργατικού δικαίου, τα σχετικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, όπως και το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις». Οταν τον προηγούμενο χρόνο προσέφυγε αλλεπάλληλες φορές στα δικαστήρια με αγωγές απαιτώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, να καταδικαστούν πρωτοπόροι συνδικαλιστές.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2009 ύστερα από μια σκληρή ταξική αναμέτρηση, που κράτησε πάνω από 2 μήνες, οι εργαζόμενοι στο καζίνο της Πάρνηθας με οργανωτή του αγώνα τους τα ταξικά τους σωματεία ακύρωσαν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και πέτυχαν: Ανάκληση 13 απολύσεων. Μετατροπή των 3ήμερων σε πλήρη απασχόληση, βάζοντας φρένο στη γενίκευσή τους. Υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προέβλεπε αυξήσεις 5,5% από 1/9 σε όλους τους βασικούς μισθούς και 9,5% σε τρεις ειδικότητες με το χαμηλότερο βασικό μισθό (950 – 1.500 ευρώ).

    Γι’ αυτό «πονάει»… η εργοδοσία του καζίνο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτυπήσει το ταξικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Την απάντηση όμως, για ακόμα μια φορά, θα τη λάβει από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

    • θενκς! οχι ΔΕΝ είναι άσχετο. Φαίνεται ότι η επίθεση είναι ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ και συγχρονισμένη! Γι’αυτό στις 15 και 20 Μάη πρέπει να βουλιάξουν οι δρόμοι των ελληνικών μεγαλουπόλεων, να πλυμμηρίσουν από τσουνάμι λαού, να υψώσουμε το ανάστημά μας πιά, σε Καρατζαφέριδες, ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στα λαμόγια που μας κλέβανε τον ιδρώτα τόσο καιρό και τώρα ζητάν χωρίς ντροπή και τσίπα να πληρώσουμε τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ σπασμένα, τους εργοδότες που βγάλανε τεράστια κέρδη και τώρα συρίζουν κλέφτικα, ΟΛΟΥΣ. Άμα ψάχνουν ΡΑΓΙΑΔΕΣ να πάνε αλλού!!


Σχολιάστε