Επίδειξη δύναμης της «Χρυσής Αυγής» στο κέντρο της Αθήνας – δείτε το βίντεο της πορείας για τα Ίμια – τα αυριανά Τάγματα Εφόδου είναι εδώ!

Σημείωση: Το βίντεο αναρτήθηκε από την ίδια την Χρυσή Αυγή

Το ρεπορτάζ του «Έθνους»:

«Δύο τραυματίες, 42 προσαγωγές και… καμία σύλληψη ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια. Είναι το… αποτέλεσμα της πορείας που είχε οργανώσει η «Χρυσή Αυγή» με αφορμή την επέτειο των Ιμίων.

Οταν οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν, θερμόαιμοι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μετανάστες που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο μετρό. Η Αστυνομία προσήγαγε 42 άτομα, τα οποία άφησε ελεύθερα λίγη ώρα μετά… Οι δύο τραυματίες, ένας Κύπριος και ένας Πακιστανός, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου.

Ολα ξεκίνησαν μετά την πορεία που είχε εξαγγείλει η «Επιτροπή Εθνικής Μνήμης» και στην οποία συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις. Το προκαθορισμένο ραντεβού είχε οριστεί στο μνημείο των Ιμίων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρηγίλλης και Β. Σοφίας. Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, όπου οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι… αποχωρήσεις από την πορεία, καθώς «ούτε ένα σύνθημα δεν ακούστηκε για τους νεκρούς των Ιμίων. Οι χρυσαυγίτες είχαν μετατρέψει την πορεία σε προεκλογική συγκέντρωση και όλα τα συνθήματα μιλούσαν για το πώς θα μπούνε στη Βουλή» μας είπε ένας από τους συμμετέχοντες. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ όμως, κι ενώ η πορεία είχε ολοκληρωθεί, ομάδα 200 ατόμων επιβιβάστηκε στους συρμούς του μετρό από το Μέγαρο Μουσικής με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι θερμοκέφαλοι δημιούργησαν προβλήματα στους επιβάτες.

Στο μετρό Συντάγματος τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία τους κυνήγησε μέχρι και το Μοναστηράκι. Μια μικρή ομάδα των νεαρών κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια, όπου επιτέθηκε σε πολίτες, τραυματίζοντας 2 από αυτούς. Εκεί παρενέβη η Αστυνομία, προσάγοντας 42 άτομα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες των τραυματισμών. Λίγη ώρα μετά και οι 42 αφέθηκαν ελεύθεροι… Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η συμπεριφορά των τραμπούκων συνεχίστηκε και στον σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, όπου πολλοί μετανάστες τραυματίστηκαν από τη δράση των ακραίων εθνικιστών.

Το αβγό του φιδιού εξακολουθεί να εκκολάπτεται στις περιοχές του Κέντρου, με πρόσφορο έδαφος την αδιαφορία της Πολιτείας. Σήμερα στο Εφετείο αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση της επίθεσης μελών της ομάδας «Αυτόνομοι Εθνικιστές» σε μετανάστες και αλληλέγγυους, πριν από δύο χρόνια στην περιοχή της Πανόρμου.»

Διάφορες εκτιμήσεις στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για 4.000-10.000 άτομα

 

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2012/01/30/xrysi-aygi-2012/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. Το ρεπορτάζ του έθνους, είναι κατά πάσα πιθανότητα ανακριβές. Χθες το βράδυ που άκουγα στο ράδιο (spor fm!) κάποιες μαρτυρίες-καταγγελίες παρόντων εκείνη την στιγμή στην Ομόνοια, έκαναν λόγο για 1000 το πολύ άτομα (αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της Χ.Α. που δεν έχει μαζέψει πάνω από 150 νοματαίους σε συγκέντρωση, αλλά πολύ κάτω από τις 4.000-10.000 που λέει το έθνος). Οι επιθέσεις έγιναν κυρίως στην ομόνοια, και δεν αφορούσαν μόνο «ξένους», αλλά και έλληνες φυσικά (μήπως οι Κύπριοι δεν είναι «Ελληνες» κατά τους «Έλληνες» «εθνικιστές»;), που ήταν αρκετοί και διαμαρτυρήθηκαν για το αίσχος που έβλεπαν. Το δε πογκρόμ στην ομόνοια έγινε κάτω από την επιδεικτική ανοχή της αστυνομίας, που επενέβει αρκετές ώρες μετά, με την δικαιολογία πως …δεν είχε ενημερωθεί!
    Εντυπωσιακό είναι πως το ρεπορτάζ του έθνους αβαντάρει τους ναζιστές με τρεις τρόπους:
    -Αφήνει υπερμεγέθη στοιχεία για την μαζικότητα τους, αφού τους βγάζει 4 με 10(!) φορές περισσότερους.
    -Αφήνει να εννοηθεί πως οι επιθέσεις αφορούσαν μετανάστες, πράγμα που δεν είναι αληθές. Οι ναζί χτυπούσαν οποιονδήποτε δεν τους κάθοταν καλά στο μάτι. Αποκρύπτεται το γεγονός πως από την «δράση» των υπανθρώπων αυτών, κυνδινεύουν κυριολεκτικά οι πάντες.
    -Δεν αναφέρει το γεγονός της πλήρους κάλυψης από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. των επιθέσεων στην ομόνοια. Σε λίγο θα μας τους βγάλουν και …αντιεξιουσιαστές ενάντια στο «κατεστημένο», πράγμα που οι ίδιοι οι ναζί ισχυρίζονται εξάλλου στην προπαγάνδα τους.
    Το πολύ νέο, είναι μάλλον η στήριξη του αστικού τύπου στους ναζί, παρά η (αμεληταία) μαζικοποίηση των τελευταίων. Που το πάει η ελληνική αστική τάξη;
    υ.γ.
    Νομίζω πως θα ήταν σκόπιμο θα μπει ένα ερωτηματικό στον τίτλο της ανάρτησης. Ας μην βοηθάμε άθελα μας στην δημιουργία κλίματος τρόμου. (φιλική προτροπή είναι, και όχι υπόδειξη, φυσικά)
    υ.γ.2
    Στου κουφού την πόρτα/
    βαράτε τους φασίστες!
    (παλιά κινέζικη παροιμία)

  2. pedia den ksero ti lete esis ala apo to video fenete kathara oti itan poles xiliades!!!!!
    mia simoria xouligan xitlerikon na bori na mazevi toso kozmo? malista mia organosi(giati ego den to onomazo koma) pou den exi ke pola xronia zois, exi tin istoria ton xitlerikon stin ellada(pou den ine ke toso kali giaftous) ,
    simera pou fevgoun metanastes dekades xiliades ellines afti kratane simvola pou i eki naziste xrisimopioun ke kinigane ellines metanastes opos akrivos kanoun afti i xouligan edo, den exoun kanena idietero logo den exou tpt spoudea epixirimata, ke entoutis mazevoun poles xiliades, malista poli isos ke na fovounte na katevoun stis pories tous(mias ke poles fores ginonte episodia me anarxikous)((i mera itan kria) ke den exoun dika tous mme(ektos kapis liges evdomadieees filades) den exoun pola organomena meli, den iparxoun stous topous doulias, ine enantion stis apergies, ke entoutis katevazoun me tin mia poles xiliades, den pame kala!!!!!!!!!!!!!

  3. Δηλαδή και που μαζεύτηκαν κάποιοι και κάναν πορεία αλα νεοναζί νοσταλγοί των λαμπάδων τι λέει?
    Ο ελληνικός λαός, η αριστερά δείχνει τι είναι και τι ιστορική μνήμη κουβαλάει ηθελημένα ή αθέλητα, κουτσουρεμένα ή ατόφια, στολισμένη ή μη, κάθε 17Ν, γεγονός που δε συναντάει κάποιος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα τόσο μακρόβια εκδήλωση ταξικής ιδεολογικής συνείδησης, στις απεργίες και τις πλατείες κλπ.

    Οπότε το αυγό υπάρχει, το ζεσταίνει ο καπιταλισμός και η σαπίλα του, αλλά ας μη ξεχνάμε και εμείς οι ίδιοι. Ξέρουμε πολύ καλά να σκάβουμε, να χωράνε κι άλλοι.
    Και αυτό δεν το ξεχνάνε όλοι τα νεοναζί χρυσαύγουλα και οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών μαζί. Δεν το ξεχνάνε 2 γενιές μετά.
    Ο κομμουνισμός, η επανάσταση δε γίνεται όμως περιμένοντας.
    Ας τσακίσουμε πρώτοι τον εχθρό.
    Αξιοπρέπεια και πείσμα.

  4. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ 50 ΑΛΗΤΕΣ…ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ…ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ(ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑΖΙ)ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥΣ…

    • Λες ψέμματα, μιας και υπήρχε και αντιπροσωπία του γερμανικού νεοναζιστικού NPD, που συμμετείχε με γερμανική τρίχρωμη σημαία.

    • diladi gia na ise ethikososialistis prepi na kratas germaniki simea?
      malista ola ta simvola tous pou kratane ine ta idia pou kratane ke sta ala krati
      ine ena kathara ke anixta etnikososialistiko «koma» den ton krivoun aloste, eleos,
      afti i 50 alites pou les ine meli tis xrisis avgis, giati 50 alites den kanoun to idio otan kanoun diadilosis ala komata ke sto kato kato me pola parisotera meli ke poli perosotero kozmo stis pories tous, vgenoun koutourou ke opion atixo exi tin atixia na pernai apo brosta tous ton stelnoun sto nosokomio, afto legete xouliganizmos varvarotita ke den ksero ego ti alo!!!!!

  5. Οταν το κρατος παυει να υπαρχει ,καποιοι και περισσοτεροι και πολλοι θα παρουν την κατασταση στα χερια τους….

  6. @erezoul:
    Καλό είναι να μην κάνουμε διάλογο με φασίστες. Δεν έχει νόημα…
    @Erodotos:
    Δεν το σβήνεις το ποστακι μαζί με τα σχόλια ρε συναγωνιστή; Βρήκαν ευκαιρία οι Ναζί να τρολλάρουν (κοίτα και το σχόλιο με τα γκρήλις)…

  7. Έχουν πληρωμένο επιτελείο σχολιασμού ιντερνετ, είναι παντού τα ίδια γελοία σχόλια, κάποιοι παίρνουν μισθό να κάνουν αυτό και να φτάχνουν μπλογκ, χαααχαχα γελάμε με τα σχόλια, για να εμφανιστούν έτσι σε οργανωμένη απεργία κλπ.
    Το πόστ να σβηστεί όπως και οι ναζί από το χάρτη, δε χρειάζεται διάλογος με μισάνθρωπους και βασανιστές

  8. Γιατί άραγε τα αστικά ΜΜΕ δεν έπαιξαν κάτι έστω από το video; Για να μην χάσουν το ύπνο τους οι αριστεριστές ή ξενερώσουν από το μπάφο οι νεαροί με τις μαυροκόκκινες σημαίες;

  9. στην προβοκάτσια ειναι πρώτοι οι δημοσιογράφοι


Σχολιάστε