Το βίντεο με το ξύλο στον Κωστή Χατζηδάκη

Από το Βήμα: Θύμα προπηλακισμού από εξαγριωμένους διαδηλωτές έπεσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επιχείρησε να διασχίσει πεζός την οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Βουκουρστίου, όταν δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην μύτη και το φρύδι.

«Κλέφτες, κλέφτες! Ντροπή σας!» φώναζαν οι διαδηλωτές κατά του πρώην υπουργού, χτυπώντας τον με πέτρες και ξύλα.

Ο κ. Χατζηδάκης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος αρχικά στην είσοδο ενός παρακείμενου κτιρίου και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου έμεινε για προληπτικούς λόγους.

Σημείωση: Να δείχνανε τα ΜΜΕ την ίδια ευαισθησία και στους μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, συνταξιούχους που κάθε φορά τρώνε το ξύλο της αρκούδας από την «συντεταγμένη πολιτεία», καλά θα ταν.

Σημείωση 2: Σκέψου να ήταν και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!!

Βλέπε επίσης:

Απεργιακό δελτίο εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι επί ποδός (ταξικού) πολέμου. Όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά (15 Δεκεμβρίου 2010)

Ογκώδεις και μαχητικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες – Επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το Πολυτεχνείο

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2010/12/16/%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%be%cf%8d%ce%bb%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b4%ce%ac/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. […] Το βίντεο με το ξύλό στον Κωστή Χατζηδάκη « Erodotos Weblog […]

  2. «Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση..», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ

    Δηλαδή φίλοι και σύντροφοι πως επι τέλους εκφράζεται η «γνήσια λαϊκή αγανάκτηση?».
    Με λιτανείες ειρηνόφιλων προβάτων που θα πείσουν την ολιγαρχία να καταλάβει τα λάθη της και να παραδώσει την Εξουσία χωρίς «να σπάσει τζάμι».
    Χαρακτηρίζοντας σαν γνωστούς-αγνώστους, χαφιέδες, προβοκάτορες κ.ο.κ. όσους κάτω από το βάρος της εξαθλίωσης και της απελπισίας εξεγείρονται?
    Πως φαντάζεται η ηγεσία την επαναστατική διαδικασία?
    Ρίχνουν το ηθικό, απογοητεύουν την νεολαία και στέλνουν την πλειοψηφία των αγωνιστών ή στο σπίτι τους ή σε απέλπιδες δράσεις αντιεξουσιαστών (που ας σημειωθεί δεν είναι χαφιέδες της ασφάλειας όπως χαρακτηρίζονται μονίμως από την ηγεσία του κόμματος)

    • Έχεις βάλει διάφορα ζητηματάκια:
      -λες: «πως επι τέλους εκφράζεται η “γνήσια λαϊκή αγανάκτηση?”.
      Με λιτανείες ειρηνόφιλων προβάτων που θα πείσουν την ολιγαρχία να καταλάβει τα λάθη της και να παραδώσει την Εξουσία χωρίς “να σπάσει τζάμι”.» Σαφώς όχι με «λιτανείες ειρηνόφιλων προβάτων» που σίγουρα δεν θα «πείσουν την ολιγαρχία να καταλάβει τα λάθη της» (το νόημα δεν είναι άλλωστε να καταλάβει η ολιγαρχία τα λάθη της αλλά να καταργηθεί η ολιγαρχία). Ούτε βέβαια με το να σπας τζάμια για να σπας τζάμια. Το στιγμιαίο «ξέσπασμα» (ή ξεκάβλ**μα για μερικούς) δεν συνιστά ούτε κίνημα, ούτε τίποτε. Βγάζει το άχτι του ο άλλος σου λέει. Ωραία…και λοιπόν; και μετά; Δεν έχει καμιά σχέση όλο αυτό με την οργανωμένη, μαζική, ταξική πάλη, με την έννοια των διεργασιών και ζυμώσεων στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα που θα διαμορφώσει συνειδήσεις και αγωνιστικές συμπεριφορές διαρκείας. Το οποίο βέβαια προϋποθέτει πολύ περισσότερα από το να κατέβεις μία φορά σε μια πορεία και να σπάσεις μια βιτρίνα, να βγάλεις το άχτι σου και μετά σπιτάκι σου. Όχι, αυτό δεν είναι κίνημα.
      -λες: «Χαρακτηρίζοντας σαν γνωστούς-αγνώστους, χαφιέδες, προβοκάτορες κ.ο.κ. όσους κάτω από το βάρος της εξαθλίωσης και της απελπισίας εξεγείρονται?» Δεν είναι όλοι χαφιέδες, προβοκάτορες. Μια μικρή μερίδα είναι. Αλλά είναι ΓΕΓΟΝΟΣ. Ότι πολλοί εμπρησμοί, επεισόδια, σπασίματα, κλπ., γίνονται από ανθρώπους της ασφάλειας..Ξεχνάμε τις τόσες φωτογραφίες που έχουν βγει κατά καιρούς με μπάτσους που αλλάζουν στολή και βάζουν κουκούλες πριν «πιάσουν δουλειά»;
      -λες: «Πως φαντάζεται η ηγεσία την επαναστατική διαδικασία?» Ξέρω γω; ρώτα την «ηγεσία»…εγω την γνώμη μου εκφράζω εδώ
      -λες: «Ρίχνουν το ηθικό, απογοητεύουν την νεολαία και στέλνουν την πλειοψηφία των αγωνιστών ή στο σπίτι τους»…Δεν νομίζω. Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, βρίσκονται σε σαφή πορεία μαζικοποίησης. Και να σου πω κάτι; Όταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάνουν τις απίστευτες περιφρουρήσεις π.χ. στο λιμάνι, εναντίον τεραστίων δυνάμεων καταστολής, ή όταν κλείνουν μαγαζιά που απολύουν εργάτες, ή χάνουν οι ίδιοι τη δουλειά τους (και ξέρω πολλούς τέτοιους) για συνδικαλιστική δράση, δεν μπορείς μετά να λες για λιτανίες και για πτώματα. Απλά μάλλον είσαι πολύ απέξω και δεν τα βλέπεις. Θα μου πεις βέβαια και από που να τα μάθεις…


Σχολιάστε