Εσωκομματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ με οδηγίες καπελώματος του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ανάβει φωτιές (δείτε το κείμενο και το σχολιασμό)

Το σομπρέρο του κινήματος...


Από το μπλογκ kinimataapotakato.blogspot.com:

«Μας σταλθηκε το παρακατω κειμενο:

Παραθετουμε μερικες σελιδες απο κειμενα «εσωτερικης χρησης» του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα ειχαμε καμμια διαθεση να το κανουμε αν τα συγκεκριμενα κειμενα δεν αφορουσαν ενα πολυ ευαισθητο ζητημα οπως ειναι το κινημα εναντια στα χαρατσια. Επισης καταδειχνουν κατι πολυ σημαντικο: Ο Συριζα προσπαθει να παραπλανησει τους πολιτες που θελουν να αγωνιστουν, δινοντας γραμμη στα μελη του να εμφανιζονται οχι σαν μελη του Συριζα, αλλα σαν πολιτες εναντια στα χαρατσια. Ειναι η παλια «καλη» τακτικη να το παιζουμε ανενταχτοι και ανεξαρτητοι προκειμενου να τσιμπολογησουμε οπαδους και ψηφοφορους αναμεσα σε αυτους που θελουν να αγωνιστουν. Ακομη αποδεικνυεται ποσο «αυθορμητη» και απο τα κατω ειναι η δηθεν δημοκρατικη αποφαση λαϊκων συνελευσεων για δρασεις και κινητοποιησεις, οταν χειραγωγουνται απο μελη συνιστωσων του Συριζα που φερνουν την «γραμμη» σαν δηθεν δικη τους προταση. Ακομη και η δημιουργια συντονιστικων , δηθεν απο τα κατω αλλα στην πραγματικοτητα προαποφασισμενα,μεσα σε κομματικους σωληνες,στη Γραμματεια του Συριζα και διεξοδικοτερα στο οργανωτικο- οπως γραφει το εσωτερικο σας κειμενο. Μια τετοια συναντηση για την δημιουργια συντονιστικου ηταν και αυτη που εγινε στο Πολυτεχνειο στις 2 Δεκεμβρη 2012, το απογευμα της ημερας που εγινε η διαδηλωση στην δικη του Συμβουλιου της Επικρατειας. Ας μην το παιζουν ανενταχτοι ΠΟΛΙΤΕΣ οι συναγωνιστες του Συριζα. Πιο τιμιο και ειλικρινες θα ηταν να εμφανιζονται με τις κομματικες τους ταυτοτητες, παρα να παριστανουν τους «πολιτες εναντια στα χαρατσια». Εξ αλλου συντροφοι το ψεμμα εχει κοντα ποδαρια. Και λιγοι ειναι πλεον οι πολιτες που δεν παιρνουν χαμπαρι τα καπελωματα που προσπαθειτε να βαλετε.
Μην προσπαθειτε να κρυφτειτε και να γραφετε: «Για εσωτερικη χρηση- το προηγουμενο το ειδαμε ακομη και σε μπλογκς!!!»

Θα μπορουσαν να γραφτουν και αλλα σχολια , οπως η σχεση της προσπαθειας σας να ποδηγετησετε κινηματα , με τις εκλογικες διαδικασιες κλπ. Ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του.
Το ζητουμενο ειναι: Θελουμε ακινητα «κινηματα» κομματικων σωληνων που ειναι αποδεδειγμενα θνησιγενη, στελνοντας τους απογοητευμενους πισω στους καναπεδες, ή πραγματικα, απο τα κατω κινηματα, που γενιουνται και αναπτυσονται στην κοινωνια;
Το ερωτημα ειναι ρητορικο για οσους δεν πιστευουν σε πατερουληδες, κηδεμονες, γραφειοκρατες και αφεντικα.»

Το «επίμαχο» εσωκομματικό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ:

κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/12/16/syriza-den-plirono-kapeloma/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 ΣχόλιαΣχολιάστε

  1. Πραγματικά μένω έκπληκτος από το σκεπτικό σας.
    Το κείμενό σας είναι αλληλογρονθοκοπούμενο.
    Ο τίτλος του θα έπρεπε να ήταν » Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δίνει οδηγίες ΜΗ καπελώματος του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
    Αντί λοιπόν να επαινέσετε το συγκεκριμένο κόμμα για την ομολογία του πως θα ήταν πρέπον να μην αναφέρεται το όνομα του πολιτικού σχηματισμού που μέσω των συνιστωσών του πρωτοστατεί σ’αυτή την διαδικασία αντίστασης στα χαράτσια κάθε μορφής που έχει επιβάλλει η κατοχική μας κυβέρνηση προκειμένου » να γιγαντωθεί το κίνημα και να αποκτήσει ΠΑΛΑΪΚΑ χαρακτηριστικά» εν τούτοις μικρόψυχα και προκατειλημμένα βάλλετε εναντίον του.
    Και σαν κυνηγοί φαντασμάτων «ανακαλύπτετε» δήθεν σκοπιμότητες που θα εξυπηρετηθούν από το κόμμα που «εκμεταλλεύεται» δήθεν τα κινήματα που παρ’ότι φορά προβειά είναι λύκος που θα επιπέσει επί των αθώων που έχουν ενταχθεί στο κίνημα για να τους προσηλυτίσει στο τέλος και να τους κάνει ψηφοφόρους του.
    Δυστυχώς οι αιτιάσεις σας σύντροφοι δεν αντέχουν στη σοβαρότητα.
    Ξέρετε τι μου θυμίζετε τις «κορώνες» του ναζί Καρατζαφέρη που μιλούσε σε ένα κανάλι πριν δύο χρόνια λέγοντας το εξής αμίμητο » εάν πας στα Εξάρχεια και κάνεις ένα γκάλοπ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα πάρει πάνω από 90% ! » Οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πολύ καλά πως οι » αναρχικοί», οι «αναρχοαυτόνομοι» ή όπως τους πει κανείς,δεν ψηφίζουν, πέραν του ότι ειδικά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και αυτοί γνωρίζουν τους λόγους,»βγάζουν σπυράκια». Άλλοι ανόητοι επικαλούνται τους μετανάστες που όπως και άλλους κατατρεγμένους που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμπαρίσταται με κάθε τρόπο πως αυτό το κάνει για να «αλιεύσει»ψήφους .Ως γνωστόν οι μετανάστες δεν ψηφίζουν !
    Θέλω να καταλήξω πως πολλές από τις πρωτοβουλίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν είναι απλά αντιδημοφιλείς μα καταδικαστικές για την εκλογική του απήχηση.
    Με όσα περιεκτικά κατέθεσα συμπεραίνω πως όχι μόνον δεν αναγνώσατε σωστά τις » οδηγίες» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α προς τα μέλη του αλλά και από πρόθεση τις παραποιήσατε.

    • Ότι ενστάσεις έχετε να τις μεταφέρετε σε αυτούς που το καταγγέλουν. Εμείς απλώς κάναμε αναπαραγωγή της καταγγελίας τους. Το κείμενο δεν είναι δικό μας. Πηγή υπάρχει. Ο καταγγέλων είναι στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απ’ότι φαίνεται και από το μπλογκ. Προφανώς αυτούς τους ενόχλησε. Βρείτε τα μεταξύ σας

  2. Γίνονται τέτοια πράγματα στα «ακαπέλωτα» και τα «από κάτω» κινήματα;
    Πέφτω από τα σύννεφα!

  3. Καημό πάντως τα παληκάρια μας: το ΚΚΕ τους δυσκολεύει μόνο! Με το ΠΑΣΟΚ μάλλον τα βρίσκουν μια χαρά! χαχαχαχα!!!!!

  4. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν με εμπνέει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.
    Και ειλικρινά ούτε τον υποστηρίζω.
    Αλλά.
    Από το να χαρακτηρίζεται η αυτο-οργάνωση (ακόμη και με την παρουσία οργανωμένων), ως φερετζές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., τότε το Π.Α.Μ.Ε., πρέπει να είναι η μπούργκα του Κ.Κ.Ε..
    Και για τον μολυβοσμπρώχτη του kinimataapotakato.blogspot.com ευ-τυχώς και παρέθεσε το κείμενο.
    Και επειδή νομίζει ότι (επειδή είναι μικρά τα γράμματα ;) οι «κάφροι» θα διαβάσουν μόνον το κείμενο με τα μεγάλα γράμματα, αραδιάζει τα «συμπεράσματά» του.
    Και εν πάσει περιπτώσει.
    Σε τελευταία ανάλυση, οι απόψεις του Π.Α.Μ.Ε. πόσο μπορούν να διαφοροποιηθούν από τις απόψεις του «Κ».Κ.Ε. ;

    Μήπως, μόνον κατά την γραμματοσειρά;
    Επομένως;

    Αυτά τα κουτοπόνηρα, είναι που δυσφημούν το κίνημα της Συναλληλίας.
    «Ελληνιστί» θα μπορούσε να λεγόταν και Σοσιαλισμός;
    Όχι βεβαίως «σοσιαλισμός» σωταρισμένος αλά G.A.P., Μπένυ και λοιπούς.

    Και επειδή, το «κόμμα», κατά το πώς «αποκατέστησε», τον Άρη και τον Ζαχαριάδη, σε 40, 50 χρόνια έχει , υπό μάλης και την «Αυτο»-κριτική και επομένως … Οψόμεθα.
    Αλλά, αν το «τραίνο» της Ιστορίας τρέχει πιο γρήγορα από «εμάς»,
    πλέον, δεν ισχύει το : Αλλοίμονο στο … τραίνο.

    – Και επειδή αποκατέστησαν τον Ζαχαριάδη που τον είχε καθαιρέσει ο Κολιγιάννης, πώς γίνεται στο ίδιο «εικονοστάσι» να ποζάρει ο Ζαχαριάδης, δίπλα στον Κολιγιάννη;

    Παρακαλώ, τέλος, αυτός που θα απαντήσει, μην με χαρακτηρίσει ως αντικομμουνιστή, έτσι στα … γρήγορα.
    Ας βάλει και κανένα επιχειρηματάκι, νάχουμε για να «τσιμπήσουμε» κάτι.
    Ευχαριστώ.

    • Με τη διαφορά ότι τα μέλη του ΚΚΕ ΠΟΤΕ δεν εμφανίζονται στο ΠΑΜΕ ως απλοί, «ανεξάρτητοι» πολίτες. Οι κομμουνιστές, οι ΚΚΕδες, δηλώνουν ΠΑΝΤΑ τη ταυτότητά τους, είτε στα ενιομετωπικά σχήματα που στηρίζει το ΚΚΕ είτε εκτός…
      Τώρα, ως προς τι καταγγέλουν οι συγκεκριμένοι που κάνουν την καταγγελία, αν έχει βάση, κλπ., ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο καθένας. Πάντως αυτοί που καταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε του ΚΚΕ, ούτε του ΠΑΜΕ. Είναι από άτομα που μετέχουν στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και προφανώς ενοχλούνται από την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό

    • Ενώ εσείς παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ τον έχετε τον Άρη και τον ΤΣΕ πρώτη μούρη στα γραφεία σας για να δείξετε πόσο επαναστάτες είστε, αλλά από την άλλη παλεύετε για έναν ανθρώπινο καπιταλισμό, για ένα υπερταξικό κράτος και με μπροστάρη τον Τσίπρα να μας λέει»… καλό το σύνθημα ¨Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», το τραγουδάμε και εμείς στις πορείες αλλά τώρα κινδυνεύουν οι εργάτες να μείνουν από αφεντικά». Και τολμάτε εσείς με την φαρδιά πλατιά σας υπογραφή στη συνθήκη του Μάαστριχ να μιλάτε για βάρκιζες, για τον Άρη, για την επανάσταση… Ποιοι? Οι απόγονοι του τσιριμώκου….

  5. Γιατί άραγε να κρύβονται αυτοί που το καλοκαίρι ψήφιζαν στην πλατεία συντάγματος υπέρ της …διάλυσης των κομμάτων(!!!!!!!!!!!!), και μετά επέστρεφαν για να συνεδριάσουν στις κομματικές οργανώσεις τους;

  6. Γιατί άραγε να κρύβονται αυτοί που το καλοκαίρι ψήφιζαν στην πλατεία συντάγματος υπέρ της …διάλυσης των κομμάτων(!!!!!!!!!!!!), και μετά επέστρεφαν για να συνεδριάσουν στις κομματικές οργανώσεις τους;»

    —–
    οχι δεν ψηφιζαν υπερ της διαλυσης αλλα της..απαγορευσης..

  7. […] Erodotos Weblog […]


Σχολιάστε