«Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν μια κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων»: Διαμαρτυρία της Προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων – Μαθητών Αττικής στη Βουλή

Από τη διαμαρτυρία της κ. Αθανασοπούλου στη Βουλή

Πηγή: newsit.gr

«Τις έντονες αντιδράσεις των μελών της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προκάλεσε η κίνηση της κυρίας Διονυσίας Αθανασοπούλου η οποία είχε κληθεί επίσημα ως εκπρόσωπος για να καταθέσει τις απόψεις της για το θέμα του σχολικού και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

«Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν μια κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων» φώναζε η κυρία Αθανασοπούλου με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της επιτροπής Τάκης Αντωνακόπουλος αλλά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασία Μερεντίτη, ζήτησαν να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές της κυρίας Αθανασοπούλου.

«ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΣΑ ΠΑΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»
Όπως δήλωσε στο Νewsit η κυρία Αθανασοπούλου «είναι μια διαμαρτυρία των γονιών που λέμε «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας», θέλουμε να δηλώσουμε την οργή μας και την αντιθεσή μας σε αυτά που κάνει το Υπουργείο Παιδείας και εννούμε γενικότερα την τρομοκράτηση των παιδιών με διάφορους τρόπους. Με διευθυντές, με δήθεν αγανακτισμένους γονείς και με την τρομοκράτηση γενικότερα της ζωής των παιδιών μας όλο αυτο το διάστημα με τη φτώχεια και την ανεργία. Επειδή το θέμα της επιτροπής ήταν η ενδοσχολική βία, εμείς θεωρούμε πως η βία του υπουργείου Παιδείας είναι μέσα στα σχολεία. Δέχθηκα πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Ηρθε ένας σωρός κόσμος όταν έμαθαν ότι δε με άφηναν να φύγω άμεσα. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες ακόμη πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες. Όταν είσαι μαζί με τα παιδιά και αγωνίζεσαι νοιώθεις ενα με τα παιδιά».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονεών – Μαθητών Αττικής αμέσως μόλις βγήκε από την επιτροπή κατευθύνθηκε έξω απο την αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών, όπου και σήκωσε πάλι το πανό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής για εξηγήσεις.»

Την ίδια ώρα σχεδόν 650 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη, ενω οι μαθητές συντονίζουν και κλιμακώνουν τους αγώνες τους:

ΜΑΘΗΤΕΣ
Συντονίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους

Στη Συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων προσανατολίζονται οι μαθητές την Κυριακή

(Πηγή: Ριζοσπάστης)

Πορεία στη Σπάρτη

Στα διογκωμένα προβλήματα εντός και εκτός σχολείων, στις απειλές, στις συκοφαντίες και την απόπειρα τρομοκράτησής τους οι μαθητές απαντούν με συντονισμό, κλιμάκωση και περιφρούρηση του αγώνα τους. Η Γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί όλα τα Συντονιστικά σε κάθε πόλη και δήμο, όλους τους μαθητές και τα σχολεία να συμμετέχουν στη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων στην Γκράβα (Αθήνα), που θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι. Ηδη αποφάσεις για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συντονιστικό έχουν πάρει τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Πάτρας, Τούμπας, Αγρινίου, Ευόσμου και το ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.Πορείες, καταλήψεις, συναυλίες, εκλογές μαθητικών συμβουλίων και προετοιμασία για τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία συνθέτουν τις αγωνιστικές ποικιλόμορφες διεργασίες του μαθητικού κινήματος απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Μαζική μαθητική κινητοποίηση έγινε χτες στη Νέα Ιωνία, με εκατοντάδες μαθητές από τρία σχολεία της πόλης να κάνουν πορεία στη Λ. Ηρακλείου φωνάζοντας τα συνθήματά τους.

Κινητοποίηση μαθητών έγινε χτες το πρωί και στην Αργυρούπολη, που διαμαρτύρονταν για τον αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις, με αφορμή το περιστατικό που είχε λάβει χώρα σε σχολείο της περιοχής, όπου «αγανακτισμένος» γονέας, στην προσπάθειά του να «σπάσει» την κατάληψη σε σχολείο… έσπασε τελικά το χέρι ενός μαθητή!

 

Ακόμα, το τοπικό Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κολωνού – Σεπολίωνκαλεί τα σχολεία της περιοχής να προχωρήσουν σήμερα σε συμβολικό αποκλεισμό της Λένορμαν και αμέσως μετά να κάνουν συνεδρίαση του Συντονιστικού.Στο κέντρο της Αθήνας έγινε χτες κινητοποίηση μαθητών όπου δημιουργήθηκε μικροένταση με αστυνομικές δυνάμεις.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις των μαθητών. Καταλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε 50 σχολεία. Χτες το πρωί κινητοποίηση στο Δημαρχείο του Σταυρού πραγματοποίησαν οι μαθητές 5 σχολείων της περιοχής. Συσπειρωμένοι με το πλαίσιο του ΣΑΣΘ, οι μαθητές των δύο Λυκείων και του ΕΠΑΛ Σταυρού, καθώς επίσης του Λυκείου και του Γυμνασίου Μαδύτου, προχώρησαν και στη συγκρότηση τοπικού συντονιστικού. Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν μαθητές σχολείων του κέντρου και του πολεοδομικού συγκροτήματος. Χτες το απόγευμα έγιναν τα τοπικά Συντονιστικά Τούμπας και Ευόσμου όπου αποφασίστηκε να προχωρήσουν σήμερα σε πορείες.

Στη Δυτική Μακεδονία, καταλήψεις σχολείων βρίσκονται σε εξέλιξη σε Σιάτιστα Κοζάνης, Φλώρινα και Πτολεμαΐδα. Οι μαθητές προγραμματίζουν κινητοποιήσεις μαζί με το ΜΑΣ, αύριο Τετάρτη, σε Κοζάνη στις 12 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία, Σιάτιστα 12 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, Πτολεμαΐδα 11 π.μ., κεντρική πλατεία και Φλώρινα, 12.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Συναυλία διοργανώνει από κοινού με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενώ το συλλαλητήριο των μαθητών θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλ. Γεωργίου μαζί με τους γονείς που θα απεργούν με το ΠΑΜΕ.

Με μαζική συμμετοχή μαθητών συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σπάρτης και αποφασίστηκε κατάληψη σε όλα τα σχολεία της Σπάρτης. Απαντώντας σε κάθε μορφή ποινικοποίησης και τρομοκράτησης του αγώνα τους οι μαθητές έκαναν μαχητική πορεία στο δημαρχείο της πόλης, πετώντας τα dvd, ξεσηκώνοντας το λαό της Σπάρτης.

Στα περισσότερα σχολεία της Καλαμάτας οι αποφάσεις για καταλήψεις δεν έμειναν μόνο μέσα στο σχολείο. Με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Καλαμάτας μπήκε πρόγραμμα εξορμήσεων με χιουμοριστικά δρώμενα και συναυλία στην κεντρική πλατεία.

Μαθητική κινητοποίηση έγινε χτες στην Πρέβεζα που κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεκάδες μαθητές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία που εκφράστηκε και στο 3ο Γυμνάσιο με τη διεύθυνση να απειλεί με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις στις οποίες βρίσκονται το 1ο και 2ο λύκειο Πρέβεζας, 4 γυμνάσια και το Μουσικό.

Τις κινητοποιήσεις τους συνέχισαν και οι μαθητές στη Λευκάδα, με συγκέντρωση στον Αγιο Μηνά και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στα Γιάννενα σήμερα στις 9 το πρωί το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου ενάντια στο σχολείο της αγοράς στο γήπεδο της Κιάφας.

Στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στη Χίο, εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν χτες στους κεντρικούς δρόμους. Κινητοποίηση θα γίνει σήμερα και στη Ρόδο.

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/10/04/goneis-katalispeis-sxoleia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentΣχολιάστε

  1. Μια γενια καταδικασμένη. Οι δυσκολίες όμως θα τους κάνει να ανατρέψουν την διεφθαρμένη «γενιά του Πολύτεχνειου».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: