H απάντηση των Χαλυβουργών στην Χρυσή Αυγή και στους διάφορους «αριστερούς» που έσπευσαν να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους


Σίγουρα όλοι μας την προηγούμενη βδομάδα παρακολουθήσαμε την άγρια, άθλια, βρώμικη (έως και εμετική πολλές φορές) επίθεση-πολεμική που εξαπέλυσαν κατά των απεργών Χαλυβουργών και του ΠΑΜΕ -και βεβαίως του ΚΚΕ- μια σειρά παράγοντες (οργανώσεις, δικτυότοποι, κλπ.) που κινούνται στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχισμού (βλ. indymedia, κλπ) με αφορμή ένα βίντεο που ανάρτησε η Χρυσή Αυγή, σχετικά με τη «βοήθεια» που προσέφερε τόσο «απλόχερα» στους απεργούς.

Οι ΙΔΙΟΙ που μέχρι πρόσφατα φωτογραφίζονταν μπροστά στη πύλη της Χαλυβουργίας προσπαθώντας να αρπάξουν λίγη από τη λάμψη του αγώνα αυτών των ανθρώπων, βρήκαν αφορμή…Και με βάση τι; Ένα βίντεο που ανάρτησε η ΙΔΙΑ η Χρυσή Αυγή και το οποίο, παρότι φαινόταν ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ότι ήταν κομμένο και ραμμένο ώστε να εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των νεοναζί της Χ.Α. αυτοί επέλεξαν να το ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΟ.

Απλά ΑΙΣΧΟΣ

Η ανακοίνωση των απεργών Χαλυβουργών:

«Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας.

Η Χρυσή Αυγή από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα. Υπερασπίστηκε τον Μάνεση, λέγοντας πως η πρότασή του για απολύσεις και πεντάωρο ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά. Οτι κάθε επιχείρηση γι’ αυτό υπάρχει, για να βγάζει κέρδος. Από την αρχή κατηγορούσε το σωματείο μας ως αδιάλλακτο και υποκινούμενο, ότι με τη στάση του οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο, όπως έγινε με την ΠΙΡΕΛΙ και άλλα εργοστάσια, προσπάθησε να φέρει σε αντιπαράθεση τους συναδέλφους Χαλυβουργούς στο Βόλο με εμάς στον Ασπρόπυργο, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι του Ασπρόπυργου κάνουν απεργία, γιατί όταν απολυθούν έχουν εξασφαλίσει παχυλές αποζημιώσεις, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο Βόλο.

Βλέποντας ότι αυτές οι αντιδραστικές θεωρίες δεν είχαν καμία απήχηση, ότι οι Χαλυβουργοί συνέχιζαν περήφανα τον αγώνα τους ενάντια στον Μάνεση και στην τάξη του συνολικά, ότι αυτός ο αγώνας είχε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων εδώ και διεθνώς από τους εργάτες όλου του κόσμου και από τους μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας, αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας. Την 109ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του. Ταυτόχρονα, κάποιοι άλλοι από άλλες ομάδες, βρήκαν την αφορμή για να πούνε ανοιχτά αυτό που τόσον καιρό έκρυβαν, δηλαδή ότι και αυτοί αξιοποιούν την απεργία μας για δικούς τους λόγους χωρίς να συμφωνούν με αυτή και το περιεχόμενό της.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι είναι μικροί, για να κρίνουν και να χτυπήσουν τον αγώνα των Χαλυβουργών. Οι Χαλυβουργοί εκφράζονται μέσα από τις αποφάσεις των συνελεύσεών τους και του ΔΣ του σωματείου τους. Σε αυτές αποτυπώνεται το ταξικό περιεχόμενο και ο προσανατολισμός του αγώνα, τα αιτήματά τους.

Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι εμείς ζητάμε την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων. Δηλώνουμε όμως, για άλλη μια φορά, ότι ο αγώνας των Χαλυβουργών ούτε αποπροσανατολίζεται, ούτε εξαγοράζεται με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Στο κάλεσμά μας, από την αρχή, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, που με πολλές οργανώσεις έχουμε διαφορετικές απόψεις, στόχους και κατεύθυνση.

Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους. Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών. Οι Χαλυβουργοί είναι κομμάτι του οργανωμένου ταξικού κινήματος, που ήταν και παραμένει ο βασικός υποστηρικτής του αγώνα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί κατηγορούν το ΠΑΜΕ, μέσα κι έξω απ’ την Ελλάδα, που ήταν και παραμένει από την αρχή ο βασικός υποστηριχτής του αγώνα μας, που τώρα βρίσκεται σε πανελλαδική οικονομική εξόρμηση για τη στήριξη του αγώνα μας. Καλούμε όλους τους Χαλυβουργούς να απομονώσουν όσους προκαλούν ζημιά στον αγώνα μας. Λέμε στο Μάνεση και τους ανθρώπους του ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα προβοκάρουν και θα χτυπήσουν το κίνημα αλληλεγγύης του αγώνα μας. Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν.

Παλεύουμε για να γίνει όλη η Ελλάδα Χαλυβουργία».

Πηγή: Ριζοσπάστης

Απαντάμε με ΜΑΖΙΚΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των Χαλυβουργών, ΠΑΝΤΟΥ!

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2012/02/21/xalyboyrgoi-xrysi-aygi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. Προς τον «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»: Από ότι καταλαβαίνεις, το σχόλιό σου δεν μπορεί να αναρτηθεί, διότι είναι λίαν προσβλητικό. Σχόλια με εκφράσεις όπως «σοσιαλφασίστας» για τον Σιφωνιό που είναι ένας από τους απεργούς που βρίσκονται σε κινητοποίηση 4 μήνες τώρα ή με συνθήματα όπως «κνίτες-χίτες-ταγματασφαλίτες» δεν προσφέρουν τίποτα και εμείς ύβρεις απλά και μόνο δεν αναπαράγουμε. Τέτοια αντικομμουνιστικά σχόλια και τέτοια χολή να τη βγάλεις αλλού (και μάλιστα με το ψευδόνυμο «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ», έλεος!)

 2. -kapios apo makria-
  B R A V O tous MONO AFTO
  sosializmos ke fasiZmos dio enies antikrooumenes
  VENCEREMOS

 3. Μα αφού χειροκρότησε τους ναζιστές κι έλεγε «όλη η Ελλάδα είναι μαζί μας», τι να τον πω, δημοκράτη;;

  Συν τοις άλλοις το σύνθημα απευθύνεται στην ηγεσία του Περισσού κι όχι σε κάθε μέλος του κόμματος αυτού. Τέλος πάντων, σε καταλαβαίνω, αλλά αφού το σχόλιο φαίνεται, πώς δε το έχεις εγκρίνει;;

 4. Σύντροφε, ο προβληματισμός μάς σκέπασε όλους, ας μην γελιόμαστε. Και ασφαλώς δεν ήταν προβληματισμός για τους Χαλυβουργούς αγωνιστές-απεργούς ούτε για τον ιδεολογικό προσανατολισμό του Κόμματος (αλίμονο!!!!)

  Ο προβληματισμός αφορούσε σε αυτή καθαυτή την προβοκάτσια και το «ανέτοιμο» του ταξικού κινήματος να την αντιμετωπίσει. Το «ξαφνικά» δεν είναι δικαιολογία. Είναι αδυναμία μας να περιφρουρήσουμε τους αγώνες μας.

  Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν από τους απεργούς, ούτε τον Σιφωνιό που, πράγματι, το χυδαίο, στημένο και πετσοκομμένο βίντεο τον δείχνει να μιλά μετά από τους «επισκέπτες» και παρουσία τους.

  Μπορούμε, όμως, να περιφρουρήσουμε τις αγώνες μας. Κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Να ανασυνταχθούμε απέναντι στον εχθρό.

  Όσο για τις σελίδα που αναφέρεις και τους σχηματισμούς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, για τη μεν πρώτη δεν θέλω να κάνω σχόλιο καθώς είναι άγνωστοι, ανώνυμοι αλλά για τους άλλους εκτιμώ ότι τα περιστατικά που έβαλαν ευθέως κατά του ΚΚΕ ήταν μεμονωμένα και δεν εκφράζουν τα σχήματα.

  Μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά μας στηρίζουν (εννοώ το ΠΑΜΕ) και μετέχουν στα ψηφοδέλτια, τουλάχισταν στα πρωτοβάθμια σωματεία, ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικές, παρεκκλίσεις ή αποκλίσεις.

  Το ΚΚΕ παραμένει ακέραιο στις θέσεις του και όλοι το γνωρίζουν. Τούτο δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να επεξεργαζόμαστε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τις συνθήκες και τις καταστάσεις. Και πάνω απ΄ όλα να θωρακιζόμαστε καθημερινά. Αυτά που έρχονται είναι πολλά περισσότερα απ΄ όσα πέρασαν.

  Με συντροφικούς χαιρετισμούς

  Ρόζα Π.

  • το γεγονός της άμεσης αναδημοσίευσης του video της ΧΑ από «κινηματικά» blog (indy, βαθύ κόκκινο κλπ), που έκανε αποτελεσματική την φασιστική προβοκάτσια- δεν έχει καταγγελθεί από καμια συλλογικότητα. Μην παίζουμε κρυφτούλι…

 5. Βγάζετε τα μάτια σας μεταξύ σας(όπως και πάντα).
  Αντί να εκτιμήσετε, αυτούς που αν και δυνατότητα δεν έχουν, συνδράμουν στον δίκαιο αγώνα σας, εσείς επιρρίπτεται μομφές και ύβρεις προς πάσαν κατεύθυνση. Είναι πράγματι λυπηρό.

  Δεν έχω διάθεση άλλα να πω εδώ.

  Y.Γ. Είμαι 81 ετών και έχω δει ποιά είναι η πολιτική αλήθεια, καλύτερα από όλους σας.

  Αν θέλετε να μάθετε, http://angelofthetime.com

  ΦΙΛΙΚΑ.

  Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

 6. […] Αυγή” έκανε την εμφάνισή της σε μια κίνηση “αλληλεγγύης” και φωτογραφήθηκε με φόντο μερικά κιβώτια μακαρόνια […]

 7. […] Αυγή” έκανε την εμφάνισή της σε μια κίνηση “αλληλεγγύης” και φωτογραφήθηκε με φόντο μερικά κιβώτια μακαρόνια […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: