Δημοσκόπηση GPO για το MEGA (Σεπτέμβρης 2011)

Πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9,8 %, ο ΛΑΟΣ 7,9 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8 %, οι Οικολόγοι –Πράσινοι 2,4% , η Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, το Άρμα Πολιτών 1,6 %  ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 31 % .
Με αναγωγή των αναποφάσιστων έχουμε τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ                  31 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ            21,5 %
Κ.Κ.Ε                 14 %
ΛΑ.Ο.Σ.              11 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α              7 % 
ΔΗΜ.ΑΡΙΣ .         4 % 
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.    3,5%
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧ.    2,5 %
Π.ΑΡΜΑ.Π.           2 %
   ΛΟΙΠΑ ΚΟΜ.        3,5 %
Άλλα στοιχεία της έρευνας:

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 22,5%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου, συγκεντρώνει το 16,1%

Το 81,1% των ερωτηθέντων εκτιμά αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 18% απάντησε θετικά.

Αρνητικά κρίνει το έργο του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου το 59% των πολιτών, ενώ θετικά το κρίνει το 20,7%. Δεν εξέφρασε άποψη το 19,2%.

Ερωτώμενοι οι πολίτες για το ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, το 8,9% απάντησε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, το 14,7% μια κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά, το 36,5% τάχθηκε υπέρ μιας συγκυβέρνησης, ενώ το 38,1% απάντησε «κανένας».

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αντιμετωπίζει θετικά το 45,6%, ενώ αρνητικά το 52,6%.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση λέει αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας, το 71,8% απαντάει «όχι», ενώ το 25,7% απαντά θετικά.

Αναφορικά με την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, το 71% των πολιτών εκτιμά ότι αυτή βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 24,4% θεωρεί σωστή τη διαχείριση της κατάστασης.

Όσον αφορά το τι φταίει  για την κατάσταση στην οικονομία,  το 50,2% των πολιτών απάντησε ότι φταίει ο τρόπος που εφαρμόζει η κυβέρνηση το Μνημόνιο, το 25,9% απάντησε ότι φταίει η συνταγή του Μνημονίου.

Παράλληλα, 7 στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Την ίδια στιγμή, το 54% των πολιτών θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ το 44% θεωρεί απίθανο το ενδεχόμενο.

Ερωτώμενοι οι πολίτες εάν φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, το 29% απαντά θετικά, το 28,2% αρνητικά, ενώ το 44,4% απάντησε ότι δεν εργάζεται (Στην κατηγορία περιλαμβάνονται άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι).

Το 94,6% των ερωτηθέντων φοβάται ότι θα μειωθεί το εισόδημά του, ενώ το 5,1% θεωρεί ότι θα αυξηθεί.

Παράλληλα, το 77,8% των πολιτών θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ το 15,8% θέλει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Αναφορικά με την αποδοχή που έχουν τα μέτρα, οι πολίτες , στην συντριπτική τους πλειοψηφία (92,2%) χαρακτηρίζουν τα  κοινωνικά άδικα, ενώ μόλις το 6,3% θεωρεί πως είναι δίκαια.

Από την άλλη μεριά, περίπου 6 στους 10 υποστηρίζει ότι «αναγκαστικά» και όχι αναγκαία, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρ΄ ολη την αποδοκιμασία, πάνω από 7 στους 10 λένε ότι θα πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, την περίοδο από την Πέμπτη 22 έως και το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου.

Πηγές: http://kke4ever.blogspot.com/ και http://www.newpost.gr

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/09/27/gpo-dimoskopisi-9-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΕΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

 2. Κάτι τσιμπάει και ο ΣΥΝ: 7% (+2,4% από τις βουλευτικές του 2009)
  Τσιμπάει και ένα 4% ο Κουβέλης – αν και αυτό θα εξαρτηθεί πολύ από την συσπείρωση-αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ
  Ο μεγάλος κερδισμένος -δημοσκοπικά τουλάχιστον- είναι σίγουρα το ΚΚΕ: 14% (+6,5 από τις βουλευτικές του 2009)

  Αξίζει να σημειώσουμε τέλος το 11% που δίνεται στο ΛΑΟΣ (+5,4% από τις βουλευτικές του 2009)

 3. mon dieu! ali ali και trisali! άμα αυτά τα στατιστικά είναι αληθινά, θα μεταναστεύσω… 22 λέει και 15 νδ και πασοκ… δεν πάμε καλά… καλα, κι εσάς σας κάνει εντύπωση το συν και το λαος; να εξάγουμε ηλίθιους που έχουμε πλεόνασμα μπας και ανακάμψουμε… ουφ!

 4. Βέβαια κάνεις λάθος ως προς το ποσοστό του ΚΚΕ.
  Οι 2 τελευταίες στήλες μας κάνουν 31%.
  Κι αυτό βέβαια κανονικά δεν είναι τόσο, καθώς η ΤζιΠιΟ μέσα σε αυτό έχει χώσει και τα «λοιπά κόμματα», που πιθανότατα έχουν πάνω από 3%…
  Αλλά ακόμη κι έτσι, το ΚΚΕ παίρνει ένα 9,8 (ας πούμε 10%) από αυτό το 31, δηλαδή 3,1%
  9,8+3,1= 12,9%.

  • Καλά, δεν τα έβγαλα εγώ:ppPpp από το kke4ever ειναι η εκτίμηση…Δεν ξέρω πως τα υπολόγισαν…ούτε το 12,9 μας χαλάει πάντως:ppPp

 5. Στατιστικά μπορεί να είναι σωστή η αναγωγή των αναποφάσιστων, πολιτικά όμως όχι. Πιστεύω ότι το ποσοστό του ΚΚΕ είναι πάνω από 15%

  • Κυριακή κοντή γιορτή φίλε μου…δεν νομίζω ότι πολιτικά αυτή η κατάσταση θα μπορεί να νομιμοποιείται για πολύ καιρό ακόμα χωρίς τη διέξοδο (;) των εκλογών…

 6. Με την προηγούμενη παρατήρηση εννοούσα πως στη δεδομένη στιγμή το ποσοστό των αναποφασιστων αποκλείεται να κινηθεί, οποιοδήποτε κομματι του, αναλογικά προς το ΠΑΣΟΚ, Τώρα πολύς κόσμος στρεφεται προς το ΚΚΕ. Αυτό δείχνουν οι επαφές μας με τον κόσμο.

 7. Αυτές οι δημοσκοπήσεις έπαιζαν πάντα το παιχνίδι των κρατούντων … βέβαια είναι πραγματικά ανησυχητικό το ποσοστό των δύο κομμάτων και κατά βάση αποδεικνύει την πολιτική ανωριμότητα των Ελλήνων αλλά συνάμα μας δείχνει ότι είναι μακρύς ο δρόμος μας και έχουμε πολύ αγώνα μπροστά μας …..

  • Ζήτημα ανωριμότητας είναι; χμμμ…ή ενσωμάτωσης, ιδεολογικής, πολιτικής, οικονομικής, απο την οποία δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να απεγκλωβιστούν;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: