ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ: Προπαγάνδα φόβου και αντικομμουνισμός – χέρι χέρι με τη βία της κρίσης

Αντικομμουνισμός: διαχρονικό όπλο της άρχουσας τάξης κατά των λαϊκών διεκδικήσεων

Σε πλήρη συντονισμό, Καρατζαφέρης και Πάγκαλος χίμηξαν χτες ξανά στις λαϊκές συνειδήσεις, εκβιάζοντας για υποταγή στη βαρβαρότητα

Λειτουργώντας με συνέπεια σαν λαγός της κυβέρνησης και των συμμάχων της και με στόχο τον εκφοβισμό του λαού, προκειμένου να αποδεχτεί τα μέτρα και τα χαράτσια προς όφελος της πλουτοκρατίας, ο Γ. Καρατζαφέρης έφτασε χτες στο σημείο να πει στη Βουλή ότι φοβάται πως «θα χυθεί αίμα» από τις λαϊκές αντιδράσεις, καθώς κάποιοι ετοιμάζουν «ένα νέο ΕΑΜ». Οπως χαρακτηριστικά εξήγησε, ο κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο από μια χρεοκοπία, αλλά από το ότι «κάποιοι επεξεργάζονται ένα νέο ΕΑΜ. Το ακούσατε και σε δημόσιες ομιλίες ότι «εμείς ετοιμαζόμαστε σε κάθε πλατεία και σε κάθε γειτονιά». Και θα πάρουν την ευκαιρία από μια σπίθα».

Μαρτυρώντας το φόβο της αστικής τάξης και των κομμάτων της για τη δύναμη της οργανωμένης λαϊκής πάλης, ο Γ. Καρατζαφέρης συνέχισε, λέγοντας ότι το ΕΑΜ μάζεψε την οργή του κόσμου και εγκλώβισε μια σειρά ανθρώπων «και τώρα πάει να γίνει ο ίδιος εγκλωβισμός ανθρώπων, πέρα από τα όρια ενός κόμματος και φοβάμαι το αίμα γιατί το αίμα το επιζητούν και οι Βρυξέλλες». Με άλλα λόγια, το παλλαϊκό κίνημα που εκφράστηκε στην Κατοχή με το ΕΑΜ, ο ΛΑ.Ο.Σ. το θεωρεί κίνημα «παραπλανημένων» (!) Ταυτόχρονα, προσπαθεί να ταυτίσει τη μαζική πολιτική δράση του λαού με το χάος, για να ανακόψει με τρομοκρατία τη συσπείρωση σε γραμμή στρατηγικής αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη πολιτική.

Λίγες μέρες πριν, ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: «Ακούω ότι δημιουργούνται «διάφοροι σχηματισμοί» κατά γειτονιές στην πόλη μας. Αυτό μου θυμίζει «Δεκέμβρη του ’44″… Θα δημιουργηθεί «πολιτοφυλακή» κατά γειτονιά. Δημιουργείται ένα «κράτος εν κράτει». Οδηγούμαστε σε επικίνδυνα αδιέξοδα». Κατά τον Γ. Καρατζαφέρη, «πρέπει να αποφύγουμε αυτές τις λέξεις γιατί οι Βρυξέλλες θέλουν μια φλεγόμενη Αθήνα ως επιχείρημα να πείσουν τις χώρες δορυφόρους πως πρέπει να σώσουν την Ελλάδα. Εγώ όμως δεν θέλω να τρέξει ούτε σταγόνα αίμα Ελληνα στο πεζοδρόμιο και γι’ αυτό και χτυπάω τα καμπανάκια. Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από συρράξεις τέτοιες που δεν πρέπει να αφήσουμε να επαναληφθούν ξανά».

Πρόκειται για προκλητική επίθεση κινδυνολογίας και εκφοβισμού στις λαϊκές συνειδήσεις. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Καρατζαφέρης λέει πως οι δυνάμεις εκείνες, που καλούν το λαό σε οργανωμένη ανυπακοή, λειτουργούν για λογαριασμό των συμμάχων της κυβέρνησης (!) Προσπαθεί να ταυτίσει τον αναγκαίο ξεσηκωμό του λαού με το χάος και το αίμα, καλώντας επί της ουσίας τα αστικά κόμματα να συσπειρωθούν απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του.

Συντονισμένος με Πάγκαλο

Καθόλου τυχαία, στην τρομοκρατία του χάους ποντάρει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, για να φρενάρει μαζικές λαϊκές αντιδράσεις στη βάρβαρη αστική διαχείριση της κρίσης. Μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «9,84», είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να θεωρεί την προσπάθεια να εξυγιάνουμε την οικονομία (…) προτιμότερη από το χάος. Η χρεοκοπία είναι χάος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μερικοί μπορεί να είναι οπαδοί του χάους και να το λαμβάνουν επιπόλαια ως ενδεχόμενη απόδειξη των ενεργειών τους. Εκτός αν θέλουν άλλο πράγμα, εκτός αν θέλουν άλλο κοινωνικό και οικονομικό καθεστώς, που αυτό είναι ενδεχόμενο για μερικούς. Σου λέει, θα γίνει χάος, θα γίνει επανάσταση και θα έρθω εγώ με το 5% που παίρνω στις κάλπες και δεν έχω ελπίδα ποτέ να δω εξουσία, θα έρθω στα πράγματα, να κάνουμε αυτό που νομίζω. Διότι υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα μας και εκδηλώνουν τα φρονήματά τους με διάφορους τρόπους, διότι είναι ελεύθεροι να το κάνουν.

Απευθύνομαι σε συγκεκριμένα κόμματα της Βουλής που είναι κομμουνιστικής έμπνευσης και είναι κόμματα που αυτή τη στιγμή δεν καταφέρνουν να πείσουν το εκλογικό σώμα και επομένως δεν έχουν καμία πιθανότητα εξουσίας με το ισχύον κοινοβουλευτικό σύστημα. Αυτοί όμως, όπως λένε επίσημα, γιατί εγώ ακούω τους αρχηγούς τους που μιλάνε στη Βουλή, διαβάζω τα κείμενά τους, λένε «δε βαριέσαι, καλύτερα να γίνει χρεοκοπία». Χρεοκοπία, λέει, με ψηλά το κεφάλι».

Οι γνωστές αντικομμουνιστικές κορόνες του Πάγκαλου δεν αντέχουν σοβαρής κριτικής. Πέρα από το γεγονός ότι η χρεοκοπία δεν εξαρτάται από το τι θέλει ή δε θέλει το ΚΚΕ, αλλά αποτελεί αντικειμενική εξέλιξη σε συνθήκες κρίσης, ο Θ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει ότι η δημοκρατία την οποία υπηρετεί δεν ανέχεται το δικαίωμα ενός κόμματος να παλεύει ώστε οι θέσεις του να γίνουν πλειοψηφικές στην κοινωνία.

Το γεγονός όμως ότι οι θέσεις και η δράση του ΚΚΕ ασκούν ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στο λαό, βάζει φιτίλια στους αστούς και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι προσπαθούν με συκοφαντίες να αποξενώσουν το ΚΚΕ από τα λαϊκά στρώματα, κρύβοντας ότι προϋπόθεση για να γίνουν πράξη οι διακηρυγμένοι στρατηγικοί στόχοι του ΚΚΕ, είναι να υιοθετηθούν σαν στόχοι πάλης από ένα πλειοψηφικό ρεύμα στο λαό.

Ριζοσπάστης, 24/9/2011

Σχόλιο δικό μας: Η «αγαστή» συνεργασία σοσιαλδημοκρατίας και φασισμού κατά του «κομμουνιστικού κινδύνου» δεν είναι ιστορικά κάτι το καινούργιο. Είχε γνωρίσει τις δόξες του και πάλι στη δεκαετία του 1930…

Κοινό μέτωπο ενσωμάτωσης κατά της ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου. Σοσιαλδημοκρατία και ακροδεξιά, καρότο και μαστίγιο: δύο διαφορετικά όπλα στο οπλοστάσιο της άρχουσας τάξης…

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/09/24/pasok-laos-antikommounismos/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. Διαβάστε όλη την καταιγιστική ομιλία του Προέδρου του Λαός κ. Γ. Καρατζαφέρη στη 10η Κεντρική Επιτροπή στις 24-9-11
  http://www.neolaialaos.gr/2011/09/25/news/12077/

 2. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
  Εντεταλμένος προβοκάτορας και συκοφάντης του ΚΚΕ

  Την αθλιότητα με την εταιρεία «Γερμανός» επαναφέρει το αστικό πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας τη γνωστή σε τέτοιες αποστολές αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ.

  Το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 15/7/2010, με το δημοσίευμα για την κατάθεση Βερελή στην εξεταστική της Βουλής
  Τη χυδαία προβοκάτσια με τη «Γερμανός», που κατασκεύασαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος του ΚΚΕ πριν από τις εκλογές του 2007, ανασύρει το αστικό πολιτικό σύστημα, με λαγό και πάλι το φιλοχουντικό – φιλοβασιλικό συνονθύλευμα του Καρατζαφέρη. Η περίοδος δεν είναι τυχαία. Στο φόντο των αδιεξόδων από την αστική διαχείριση της κρίσης και με αιχμή τα αλλεπάλληλα μέτρα και χαράτσια, κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική και αποκτά δυναμική το κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και αντεπίθεση στα βάρβαρα μέτρα.

  Εκτελώντας συμβόλαια, και αφού την περασμένη Παρασκευή ξεμπροστιάστηκε στην προσπάθειά του να διαστρεβλώσει το ΚΚΕ σε ό,τι αφορά στις θέσεις του για την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων που αντικειμενικά προκαλεί η κρίση, ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο ΑΛΤΕΡ ότι το ΚΚΕ, σε συνεννόηση με τη ΝΔ, απέτρεψαν στη Βουλή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την εξαγορά της «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ», σερβίροντας πάλι τη βρωμιά ότι το Κόμμα έχει οικονομικό συμφέρον από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

  Την ίδια ψευτιά επανέλαβε ο Γ. Καρατζαφέρης και το Σάββατο, μιλώντας στην ΚΕ του κόμματός του. Είπε μεταξύ άλλων για την υπόθεση «Γερμανός»: «Και τώρα μιλάει το ΚΚΕ, που συμφώνησε με την ΝΔ, δεν ζήτησαν την Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, για να βρούμε τα πραγματικά περιστατικά της μεγαλύτερης απάτης που έχει γίνει ποτέ στο χώρο της τηλεπικοινωνίας». Ο Καρατζαφέρης λέει εν γνώσει του ψέματα και εκτελεί αποστολή ενάντια στο ΚΚΕ. Αδιάψευστος μάρτυρας και της νέας προβοκάτσιας είναι οι συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια, όποτε επανερχόταν το θέμα της «Γερμανός» και της σύστασης εξεταστικής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
  Χαστούκια στη συκοφαντία του ΛΑ.Ο.Σ.

  Τα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» είναι κόλαφος για τις ψευτιές του ΛΑ.Ο.Σ. Εγραφε για παράδειγμα ο «Ρ» στις 23/12/2009 (σελ. 3), με τον τίτλο «Εξεταστική Επιτροπή και για τη «Γερμανός»»: «Νέα πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής – την 5η κατά σειρά – κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά για την εξαγορά της εταιρείας «Γερμανός» από την ΚΟΣΜΟΤΕ (…) Σχολιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, υπενθύμισε ότι «ως ΚΚΕ είχαμε ζητήσει επίσημα την προώθηση μιας τέτοιας διαδικασίας. Εχουμε επανειλημμένα ζητήσει να προχωρήσει η Εξεταστική Επιτροπή. Από την πλευρά μας, η συμμετοχή μας σε αυτές τις επιτροπές, γιατί είναι η πέμπτη που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ, θα αποσκοπεί στο να ριχτεί όσο γίνεται περισσότερο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές, και εκτός των άλλων για να κονιορτοποιηθούν οι συκοφαντίες και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΛΑ.Ο.Σ.»».

  Λίγες μέρες μετά, στις 22/1/2010, έγραφε ξανά ο «Ρ» (σελ. 13): «Την ερχόμενη βδομάδα θα αρχίσουν στη Βουλή οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των Εξεταστικών Επιτροπών που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τη Δευτέρα θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και την Τρίτη για την υπόθεση «Ζήμενς». Η κυβέρνηση έχει προτείνει ακόμα τη συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών για τις υποθέσεις εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την «Κοσμοτέ», των «δομημένων ομολόγων» των ασφαλιστικών ταμείων και του χρηματιστηρίου.

  Το ΚΚΕ, σε κάθε ευκαιρία, έχει ξεκαθαρίσει ότι χωρίς να τρέφει αυταπάτες για την αιτία των σκανδάλων, τη διαπλοκή της οικονομικής και της πολιτικής εξουσίας, αλλά και τις δυνατότητες και τις πραγματικές στοχεύσεις των Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής, τάσσεται υπέρ της διερεύνησης των παραπάνω υποθέσεων, για τις οποίες όμως έχουν παραγραφεί οι τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών».

  Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί και στις 6/5/2009 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τη «Ζήμενς». Εγραφε τότε ο «Ρ» (7/5/2009, σελ. 14): «Ο Α. Κανταρτζής τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πώς ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Ζήμενς» η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί αφού υπάρχουν ομολογίες στελεχών της εταιρείας ότι έδωσαν μίζες για να αναλάβουν προμήθειες, ενώ υπάρχει και η γνωστή ομολογία Τσουκάτου. Υπενθύμισε ότι διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η ΝΔ ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και έτσι άνοιξε ο δρόμος να μπει ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στη μέγκενη των μεγάλων επιχειρήσεων και πρόσθεσε ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες είχαμε τη διαδικασία εξαγορών και συγχωνεύσεων, όπως έγινε με την εταιρεία «Γερμανός».

  «Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αρνηθούμε τη διερεύνηση και αυτών των υποθέσεων αφού καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται», είπε χαρακτηριστικά ο Α. Κανταρτζής τονίζοντας: «Ημασταν και είμαστε το μόνο κόμμα που αντιταχθήκαμε στο Μάαστριχτ, στην απελευθέρωση των αγορών και των τηλεπικοινωνιών, το μόνο κόμμα που λέμε ότι στις επιχειρήσεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και άλλους τομείς στρατηγικής σημασίας πρέπει να αφαιρεθεί η ιδιοκτησία τους από τους επιχειρηματίες και να γίνουν λαϊκή περιουσία. Δεν έχουμε λοιπόν τίποτα να φοβηθούμε. Εχουμε κάθε λόγο να ζητήσουμε τη διερεύνηση όλων αυτών των υποθέσεων»».

  Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση που το ΚΚΕ να αρνήθηκε ή να εμπόδισε την οποιαδήποτε έρευνα της Βουλής γύρω από την υπόθεση εξαγοράς της «Γερμανός». Αντίθετα, την επιδίωξε και την ενθάρρυνε, κάνοντας σκόνη για μια ακόμη φορά τις ψευτιές του Καρατζαφέρη, ο οποίος ξέρει την αλήθεια, αλλά έχει αποστολή με συκοφαντίες να προβοκάρει το ΚΚΕ.
  Τον διαψεύδουν οι συνέταιροί του στο ψέμα!

  Το πόσο αδίστακτοι είναι στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν με άτιμα μέσα το ΚΚΕ φαίνεται και από το γεγονός ότι επιμένουν στην προβοκάτσια με τη «Γερμανός», ακόμα και μετά την ομολογία πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε σχέση του ΚΚΕ με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρ. Βερελή, ο οποίος, καταθέτοντας στην εξεταστική για τη «Ζήμενς» στις 14/7/2010, είχε τον εξής διάλογο με τον βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη:

  «– Περιμένουμε τον Θ. Πάγκαλο ακόμα να μας βγάλει τη συμμετοχή του ΚΚΕ! Μέχρι τώρα έχει πει ότι συμμετέχουμε (σ.σ. στην εταιρεία) και αν αποδειχθεί ότι δεν συμμετέχουμε, θα παραιτηθεί από βουλευτής και δεν θα ξαναεμφανιστεί στην πολιτική ζωή, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι. Εμείς ζητήσαμε, ως Κόμμα, να ανοίξει το μετοχολόγιο και ό,τι βρεθεί να βγει στη δημοσιότητα (…) Εχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση «Γερμανός»;

  Βερελής: Εχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.

  — Από ποιον, αν επιτρέπεται;

  Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.

  — Εχετε δώσει κατάθεση γι’ αυτό;

  Βερελής: Βεβαίως.

  — Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;

  Βερελής: Μετ’ επιτάσεως.

  — Δηλαδή;

  Βερελής: Με ρώτησε μετ’ επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας «Γερμανός» και η απάντησή μου ήταν «όχι».

  — Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.

  Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».

  Η ομολογία Βερελή έχει διπλή αξία αν σταθεί κανείς και στο γεγονός ότι ο ανακριτής «μετ’ επιτάσεως» αναζητούσε να στοιχειοθετήσει σχέσεις ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην εταιρεία, προκαλώντας ερωτήματα για τις προθέσεις της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Θ. Παφίλης είχε δηλώσει μετά την επίμαχη συνεδρίαση: «Η κατάθεση Βερελή για την υπόθεση, πάνω στην οποία ξετυλίχθηκε βρώμικη προπαγάνδα από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ., αποτελεί κόλαφο και εγείρει τεράστιο πολιτικό θέμα γι’ αυτούς που χρησιμοποίησαν ψεύτικα στοιχεία κατά του ΚΚΕ».
  Κάνει την πάπια

  Κάνοντας την πάπια για τις συγκεκριμένες καταγγελίες του ΚΚΕ και επιχειρώντας με γελοιότητες και ασυναρτησίες να καλύψει το ψέμα, το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε την Κυριακή νέα ανακοίνωση, στην οποία λέει ότι «εμείς δεν ζητήσαμε να καούν οι φάκελοι της Ασφάλειας που περιείχαν ενδιαφέροντα στοιχεία της συνεργασίας συντρόφων του Μανιαδάκη, τον ρόλο του Πλουμπίδη και πολλά άλλα δυσάρεστα για τον Περισσό».

  Παρά το γεγονός, εξάλλου, ότι ο Καρατζαφέρης πιάστηκε στα πράσα, επιμένει στη διαστρέβλωση του ΚΚΕ, με το γελοίο ισχυρισμό ότι «εμείς, επίσης, δεν ζητήσαμε απολύσεις από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν το 90% της εν γένει επιχειρηματικής δράσης της χώρας», κρύβοντας ότι το μνημόνιο που ψήφισε και η πολιτική που στηρίζει με όλα τα αστικά κόμματα, είναι που πετάνε κατά χιλιάδες τους εργαζόμενους εκτός παραγωγής και οδηγούν στη χρεοκοπία τα λαϊκά νοικοκυριά.

 3. Χυδαίος ο ιδεολογικός απόγονος του Μανιαδάκη και των Γκοτζαμάνηδων

  Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

  Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο για το νέο ψέμα του Καρατζαφέρη ότι το ΚΚΕ αρνήθηκε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση «Γερμανός», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει: «Ο γνωστός ΛΑγΟΣ του ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικός απόγονος του Μανιαδάκη και των Γκοτζαμάνηδων, αφού πιάστηκε στα πράσα για τα αισχρά του ψέματα, έγινε αισχρότερος. Ξεδιάντροπα υποστήριξε ότι το ΚΚΕ συμφώνησε με τη ΝΔ για να συγκαλυφθεί η υπόθεση, ενώ το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ του να γίνει εξεταστική επιτροπή. Αν είναι γομάρια αυτοί που εφαρμόζουν το μνημόνιο, τότε τι είναι αυτοί που το ψήφισαν, όπως ο Καρατζαφέρης, που θέλει μάλιστα και να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ;».


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: