Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μικρομεσαίοι: Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ- Καμμιά συνέννεση – Καμμιά υποταγή – Συλλαλητήρια στις 28 Μαΐου

Ξεσηκωμός τώρα!!!

Συναγερμός για την υπεράσπιση της ζωής της λαϊκής οικογένειας

Πλατιά σύσκεψη διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες

 
Συναγερμό για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε κυβέρνηση – πλουτοκρατία – τρόικα και συναινούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Και καλεί σε άμεση οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας που δέχεται νέα, ακόμη σφοδρότερη επίθεση στα δικαιώματά της, στην ίδια της τη ζωή. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση και απαντώντας άμεσα στο νέο πόλεμο που κήρυξαν στη λαϊκή οικογένεια, χτες, το ΠΑΜΕ οργάνωσε σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών. Κρίσιμος σταθμός είναι τα συλλαλητήρια που συνδιοργανώνουν το Σάββατο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, αλλά και η απεργία που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών και Τύπου – Χάρτου στις 2 Ιούνη για ικανοποιητικές κλαδικές ΣΣΕ, μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη.

«Να μην περάσουν τα μέτρα! Να δώσουμε τη μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά», σημείωσε εισηγητικά ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στόχος της δουλειάς των ταξικών δυνάμεων, είναι να αναδείξουν ότι αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν την πλουτοκρατία, να ορθωθεί ολοκληρωμένη αντιπαράθεση με πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που εκβιάζουν τη σιωπή και συνενοχή των εργαζομένων, να σπάσουν αυταπάτες, η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Πυρήνας οργάνωσης αυτής της δουλειάς είναι ο τόπος δουλειάς, ο κλάδος. Χρειάζεται να γίνουν βήματα στη συσπείρωση νέων δυνάμεων ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

 
Ο Χρ. Κατσώτης, υπογράμμισε πως στους εργαζόμενους συνυπάρχει θυμός και οργή μαζί με το φόβο. Η εργοδοσία παίρνει μέτρα προκειμένου να κάμψει διαθέσεις εργαζομένων να τους οδηγήσει σε παραίτηση, για να περάσουν οι σχεδιασμοί τους. Και τόνισε: «Μπορούμε, μέσα από την οργάνωση της δουλειάς να ξεφοβίσουμε τους εργαζόμενους. Ο αγώνας, μπορεί να νικήσει το φόβο. Να κινητοποιήσουμε δυνάμεις και να δείξουμε πως δε δίνουμε καμιά συνενοχή, καμιά συναίνεση». Και συμπλήρωσε: «Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη το συλλαλητήριο του Σαββάτου να μας δώσει τη δυνατότητα κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, να βοηθήσει την απεργία για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, για τη συνολική κλιμάκωση ενάντια στα μέτρα. Συναγερμός! Με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουμε και μπορούμε, να κινητοποιηθούμε, να πείσουμε τους εργαζόμενους να βγούνε μπροστά. Η δράση μας να συνάδει με την επίθεση που δεχόμαστε».
*
Αποχή απ’ την πάλη σημαίνει ανοχή

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η σημασία της απεργίας σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά και Τύπο – Χαρτί, στις 2 Ιούνη. Οτι μπορεί να χαλάσει τη σούπα της συναίνεσης μιας και αυτή η απεργία είναι γενικότερη μάχη και αφορά το σύνολο των εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη επαγρύπνησης απέναντι στους ελιγμούς της εργοδοσίας και να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το ζήτημα της απεργοσπασίας. Επισημάνθηκε ότι η μάχη που δίνεται στα τρόφιμα μπροστά στην απεργία έχει αναδείξει τη σημασία ιδιαίτερα της κλαδικής ΣΣΕ για το σύνολο των εργαζομένων και των εποχικών. Για το Δημόσιο αναφέρθηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν ακόμα σε απολύσεις και από την άλλη μεριά οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες προσφέρουν στην κυβέρνηση χρόνο για να τα εφαρμόσει. Τονίστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς είτε είναι μειοψηφίες είτε πλειοψηφίες πρέπει να δουλέψουν σε κατάσταση συναγερμού.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι απαιτείται από σήμερα το πρωί οι ταξικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε μαζική και κατανοητή διαφώτιση στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Ακόμα πως πρέπει οι δυνάμεις που βρίσκονται σε χώρους δουλειάς που χτυπιούνται, για παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ, να πάρουν πρωτοβουλίες να ανεβάσουν τη μαχητικότητα των εργαζομένων, να συσπειρωθούν δυνάμεις με τη γραμμή της ταξικής πάλης. Τέλος αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία της έμπρακτης αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης των κλάδων, στους αγώνες που δίνουν.

Κλείνοντας τη σύσκεψη ο Χρ. Κατσώτης τονίζοντας την ανάγκη συμμετοχής στον αγώνα είπε μεταξύ άλλων ότι η αποχή είναι ανοχή στα μέτρα, η εργοδοσία δεν απέχει και παίρνει μέτρα διαρκώς σε βάρος των εργαζομένων.

ΠΑΜΕ
Πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη

Ζητά σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, ενώ η πλειοψηφία τηρεί στάση αναμονής

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ζήτησαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και τα οποία θα συμπληρώσει τις επόμενες μέρες με τους εκπροσώπους της τρόικας, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν μόνο ένα δρόμο: «Να οργανώσουν την αντίσταση σε αυτά τα μέτρα και τους φορείς που τα προωθούν».

Πάντως, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ακολουθώντας την τακτική της ΑΔΕΔΥ (βλέπε ρεπορτάζ σελ. 12) που απέρριψε την πρόταση για απεργία, δεν φαίνεται να βιάζεται, και ανακοίνωσε και αυτή συλλαλητήριο στις 4 Ιούνη. Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να μπερδέψει τους εργαζόμενους και να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης, κάνοντας λόγο για «νεοφιλελεύθερη συνταγή» που «υπαγορεύεται από την τρόικα»..!

Ακόμα μια «αγωνιστική παράσταση»

Σχολιάζοντας την τακτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Μπροστά στα νέα εφιαλτικά μέτρα για τους εργαζόμενους που ετοιμάζουν η κυβέρνηση, η τρόικα, το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, η εργατική αριστοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ετοιμάζει τις νέες «αγωνιστικές πρωτοβουλίες» αποπροσανατολισμού, χειραγώγησης και εκτόνωσης των αγώνων της εργατικής τάξης.

Τα «θεμελιώδη», για τα οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση είναι η αναποτελεσματικότητα και η έλλειψη αναπτυξιακής λογικής των μέτρων, η μειωμένη κυβερνητική αντίσταση στην τρόικα, το αποτυχημένο μνημόνιο.

Για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό δεν υπάρχουν μέτρα που ήταν σχεδιασμένα χρόνια πριν και αυτήν την περίοδο αξιοποιώντας την κρίση τα επιβάλλει με συνέπεια το κεφάλαιο, η κυβέρνηση. Αντιθέτως, διαπιστώνουν καλές προθέσεις στην κυβέρνηση, αλλά λάθος επιλογή μέτρων (π.χ. το μνημόνιο) και άλλα παρόμοια που βγάζουν λάδι το μεγάλο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ.

Κάθε μέρα, προστίθενται και νέες αποδείξεις ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν διορθώνονται. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Αποτελούν μέρος του προβλήματος. Οσο περισσότεροι εργαζόμενοι τους γυρίσουν την πλάτη τόσο πιο αποτελεσματικοί γίνονται οι αγώνες ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκπροσώπους του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας, να οργανώσει την πάλη της, να συσπειρωθεί στα σωματεία της, να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να καταδικάσει τα μέτρα και να δώσει απάντηση, συμμετέχοντας το Σάββατο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις (στην Αθήνα 11π.μ. στην Ομόνοια)».

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ
Αμεση απάντηση με συλλαλητήρια το Σάββατο

Στις 11 π.μ. στην Ομόνοια το ραντεβού της Αθήνας

 

Με το σύνθημα «συσπείρωση και δράση τώρα» ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ καλούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και σπουδαστές στα συλλαλητήρια του Σαββάτου που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 11 το πρωί, δίνοντας άμεση απάντηση στα νέα εφιαλτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο κάλεσμά τους υπογραμμίζουν:

«Τα νέα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα να μην περάσουν!!!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι κόλαση για το λαό παράδεισος για το κεφάλαιο. Φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, κόβουν κάθε δικαίωμα στη ζωή σε μας και στα παιδιά μας, φέρνουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα. Ετσι θωρακίζεται η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Μια επιλογή έχουμε: Με κοινωνική – λαϊκή συμμαχία να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά να βγούμε στους δρόμους, ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τα μέτρα που επιβάλλει η δικτατορία των μονοπωλίων.

Να καταδικαστούν τα μέτρα! Να μην περάσουν!

Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΗ, 11 π.μ.

Με τα νέα μέτρα:

Επιβάλλονται νέοι φόροι – σφαγή για τα λαϊκά στρώματα. Με αύξηση ΦΠΑ από 13% στο 23%, με νέες αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας, στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, με δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, τη στιγμή που μειώνουν το συντελεστή φορολόγησης για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές από 24% σε 20% με ορίζοντα το 15%!

Καρατομούν επιπλέον τις επικουρικές συντάξεις και αναπηρικές συντάξεις, το ΕΦΑΠΑΞ. Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία, ενώ μειώνουν τις εισφορές της εργοδοσίας!

Πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας, ΕΚΑΣ, ΑμΕΑ, εργατικής κατοικίας, κ.ά.).

Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, αυξάνουν τα νοσήλια, τη στιγμή που λείπουν χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία.

Φέρνουν πάνω από 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013 στο Δημόσιο, με τις μετατάξεις, τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, πρώην ΔΕΚΟ, κ.ά.

Με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την αύξηση του ωραρίου εργασίας συρρικνώνουν το εισόδημα, επεκτείνουν τον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, σπέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία.

Ιδιωτικοποιούν παραπέρα ΔΕΗ – ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, αεροδρόμια, κ.ά. Η εξέλιξη αυτή θα φέρει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, ακρίβεια για το λαό και τρελά κέρδη για τα μονοπώλια.

Κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα και ΕΕ τρομοκρατούν, εκβιάζουν το λαό ότι δήθεν τα νέα μέτρα είναι μονόδρομος, ότι τα παίρνονται για τη σωτηρία της χώρας. Τα μέτρα παίρνονται για να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Αυτός είναι ο βασικός τους στόχος. Με τα νέα μέτρα θέλουν πρώτα να κατεβάσουν τα μεροκάματα στο επίπεδο της Ινδίας και της Κίνας, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να κερδίζουν περισσότερα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ την επόμενη μέρα από την εξαγγελία των μέτρων απαίτησαν από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2 Ιούνη. ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση και «συζήτησαν τη δυνατότητα» για 24ωρη απεργία (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) στις 21 Ιούνη…ένα μήνα μετά την εξαγγελία των μέτρων(!!!), ενώ η Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ) στήριξε τις προτάσεις των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και καταψήφισε την πρόταση για απεργία στις 2 Ιούνη.

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο, υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, κάνουν πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν πάει άλλο με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες! Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνες για τα λαϊκά συμφέροντα! Μόνη επιλογή η εγκατάλειψή τους!

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ σας καλούν σε συσπείρωση και δράση τώρα!

Εργαζόμενε – άνεργε – αγρότη – αυτοαπασχολούμενε – γυναίκα – νέε – νέα.

Στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε μέλλον, ούτε φιλολαϊκή προοπτική. Οι θυσίες που σε καλούν να κάνεις είναι χωρίς τελειωμό. Δεν έχεις καμία ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι της πλουτοκρατίας! Μην τα αναγνωρίζεις!

Καμιά συναίνεση, καμιά θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!»
Σε όλη την Ελλάδα

Αγωνιστικά ραντεβού για το επόμενο Σάββατο ορίζονται ήδη σε ολόκληρη τη χώρα:

 • Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
 • Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.
 • Καβάλα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία.
 • Δράμα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.
 • Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.
 • Κοζάνη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία.
 • Κιλκίς, 11 π.μ., πλατεία Ειρήνης.
 • Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
 • Πάτρα, 10.30 π.μ., πλ. Ελευθερίας
 • Καλαμάτα, 11 π.μ., πλ. 23ης Μαρτίου
 • Πύργος, 10 π.μ., πλ. ΟΤΕ
 • Τρίπολη, 11 π.μ., πλ. Πετρινού
 • Κόρινθος, 11 π.μ., Περιβολάκια
 • Σπάρτη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
 • Ναύπλιο, 10 π.μ., πλ. Δημαρχείου
 • Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., ΕΚΚΙ
 • Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό ΕΚ Ζακύνθου

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/05/25/pasok-dnt-metra-antistathite/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: