Στην τελική ευθεία για την Πρωτομαγιά! Η αποχή από τους αγώνες είναι συνενοχή στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-τρόικας. Οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις & συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Όσοι περισσότεροι και όσο το συντομότερο κάνουν συνείδησή τους το παραπάνω σύνθημα, τόσο το γρηγορότερο θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ώστε να ζήσουν επιτέλους σαν Ανθρωποι

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Σύσκεψη για την κλιμάκωση της πάλης οργανώνουν τη Δευτέρα οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ στην Αττική, μπροστά και στην πανεργατική απεργία της 11ης Μάη

 

Να αποτελέσει η φετινή Πρωτομαγιά αφετηρία ανάπτυξης νέων ταξικών αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα και εξαθλιώνει τις λαϊκές οικογένειες, με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης με αιτήματα που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Αυτή την απόφαση διατράνωσαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του έργου επέκτασης των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) στη χθεσινή πρωτομαγιάτικη εκδήλωση με ταυτόχρονη δίωρη στάση εργασίας που έγινε με κοινή πρωτοβουλία τεσσάρων συνδικάτων: Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» και Πειραιά και Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Οι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους που απασχολούνται στο έργο, παρά τις προσπάθειες τρομοκράτησης από πολλούς εργοδότες, «πάγωσαν» για δύο ώρες κάθε εργασία και συμμετείχαν καθολικά στη συγκέντρωση – εκδήλωση.
*
Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση εργοταξιακής επιτροπής αγώνα που θα διεκδικήσει: Αυξήσεις στα μεροκάματα πάνω από τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εφαρμογή 7ωρου – 5ήμερου – 35ωρου, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και σταμάτημα του δουλεμπορίου μέσω της οδηγίας Μπολκεστάιν. Αυτό το αγωνιστικό μήνυμα καλέστηκαν οι εργαζόμενοι να το στείλουν με τη μαζική συμμετοχή τους στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε Αθήνα, Πειραιά και Ελευσίνα.
 

*
Αρρηκτα δεμένες με την επιτυχία των πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων είναι οι προετοιμασίες για την πανεργατική απεργία στις 11 Μάη, επόμενο σταθμό στην κλιμάκωση της πάλης για την αντίσταση και την οργάνωση ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ετσι, τη Δευτέρα 2 Μάη, σε πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καλούν οι Γραμματείες Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου και Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ, για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 μ. μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).
*
Σε χώρους δουλειάς και αλλού

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται και εντείνεται η πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις, μέσα σε χώρους δουλειάς αλλά και παρεμβαίνοντας πολύμορφα σε μια σειρά κλάδους. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Παρασκευή, 29 Απρίλη:

 • Στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ» στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και περιφρουρούν το εργοστάσιο από το πλιάτσικο που επιχειρούν οι ίδιοι οι εργοδότες.
 • Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, στα πλαίσια της πολιτιστικής λέσχης, πραγματοποιεί στα γραφεία του ΕΚ προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης», στις 8.30 μ.μ..
 • Τέλος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ., στα πλαίσια της προετοιμασίας για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.
 • Τα σωματεία της ΜΙΝΕΡΒΑ και της ΚΟΛΓΚΕΪΤ στον Πειραιά πραγματοποιούν εκδήλωση για την Πρωτομαγιά.
 • Επιπλέον, αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούν: το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής στο συνεταιρισμό ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών Αττικής στο κτίριο ΝΥΜΑ, το ΠΑΜΕ Υγείας στον «Ευαγγελισμό» και το Συνδικάτο Χρηματοπιστωτικού Αττικής στις τράπεζες ΑΤΕ Μαρούσι, ΕΤΕ Γέρακα και First Data.

Αύριο Σάββατο, 30 Απρίλη:

 • Στην Κω, στις 7.30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Θαλασσινού, το Εργατικό Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, εκδήλωση με μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και ιστορική αναδρομή της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
 • Στις 11 το πρωί από την είσοδο της Ευκαρπίας θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή με μεγαφωνική που θα διασχίσει τις βορειοδυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας το κάλεσμα ξεσηκωμού στον εργαζόμενο λαό της περιοχής.

Ακόμα:

 • Στη Λάρισα, συνεχίζεται η Εβδομάδα Εργατικής Πρωτομαγιάς που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Σήμερα Παρασκευή θα γίνει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό τραγούδι, στις 8.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και αύριο Σάββατο, στις 10.30 π.μ., αγώνας εργατικού δρόμου, με αφετηρία το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Σε όλες τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις – που θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 3 Μάη – θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.
 • Στο Βόλο, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ σήμερα στις 7 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία. Επίσης, σήμερα στις 9 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Βόλου ενάντια στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας-Πρόνοιας και στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία για το εργατικό τραγούδι στην πλατεία Πανεπιστημίου.
 • Στη Χίο, συνεχίζονται οι πολυήμερες εκδηλώσεις και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σήμερα Παρασκευή, στις 8 π.μ., οι ταξικές δυνάμεις προχωρούν σε αποκλεισμό του ταμείου του Νοσοκομείου και στις 8.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στο καφενείο της Πλατείας. Στις 10.30 π.μ. έως 1 μ.μ., έκθεση πολιτικού Bιβλίου – Τραγουδιού αφιερωμένη στον ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο (είσοδος Απλωταριάς).
 • Στην Καλαμάτα, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ διοργανώνει την Πρωτομαγιά, στις 9 το πρωί, Εργατικό Αγώνα Δρόμου με εκκίνηση από την πύλη του Πανεπιστημίου (παλιού στρατοπέδου). Οι συμμετέχοντες θα περάσουν από σταθμούς – τόπους αγώνων και εκτελέσεων λαϊκών αγωνιστών που έγιναν στην Καλαμάτα και θα καταλήξουν στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης.
Στις λαϊκές γειτονιές

Ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν και άλλοι μαζικοί φορείς.

Σήμερα Παρασκευή εκδηλώσεις διοργανώνουν:

 • Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αμερικής. Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
 • Το Συντονιστικό φορέων Ιλίου στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ιλίου.

Αύριο Σάββατο, φορείς και εργαζόμενοι του Κεντρικού Τομέα Αθήνας, στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Κολωνού.

ΚΚΕ – ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 1η Μάη
 • Η Αχτίδα Καλλιτεχνών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «1η Μάη – Βήμα για την οργάνωση και ενίσχυση της πάλης», σήμερα Παρασκευή 29 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα προβολής της εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11, Εξάρχεια, 1ος όροφος). Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, Γραμματέας της ΑΕ Καλλιτεχνών. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Μπ. Μπρεχτ «Kuhle Wampe».
 • Τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς διοργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς – Κορυδαλλού – Ρέντη του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Σάββατο 30 Απρίλη στο «Village» (Θηβών και Π. Ράλλη), στις 7 μ.μ. με εκδήλωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά της ΚΝΕ για την εργατική νεολαία. Την Κυριακή 1η Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά, στις 5.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Τη Δευτέρα 2 Μάη διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Αναστάση Γκίκα «Ρήξη και ενσωμάτωση». Η εκδήλωση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού «Πλειάδες» (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης), στις 7 μ.μ.

 • Στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της 1ης Μάη, εκδήλωση στο μνημείο Λαϊκών Αγωνιστών στις 11 π.μ. διοργανώνει το Σάββατο 30 Απρίλη η Κομματική Οργάνωση Μανταμάδου του ΚΚΕ.
 • Οι Οργανώσεις Κοζάνης της ΚΝΕ πραγματοποιούν περιοδείες, εξορμήσεις και εκδηλώσεις: Σήμερα Παρασκευή 29 Απρίλη, στελέχη της ΚΝΕ θα περιοδεύσουν στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου της ΔΕΗ. Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και προβολή της ταινίας των Στιούαρτ Μπερντ – Ντέμπορα Σάφερ «The Wobblies», που αναφέρεται στους «Βιομηχανικούς Εργάτες του Κόσμου» («ΒΕΚ» – «IWW»), του πρώτου ταξικού εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ.
Συγκεντρώσεις σε 75 πόλεις

Αθήνα: 10 π.μ., Σύνταγμα

Πειραιάς: 11 π.μ., πλατεία Κοραή

Θεσσαλονίκη: 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Ελευσίνα: 10 π.μ., πλατεία Ηρώων

Σαλαμίνα: 11 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Λαύριο: 10 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Μέγαρα: 10 π.μ., πλατεία Ηρώων

Σταυρός Θεσσαλονίκης: 10 π.μ., πλατεία

Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Βέροια: 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Νάουσα: 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Κατερίνη: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Πολύγυρος: 10.30 π.μ., Δημαρχείο

Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Γιαννιτσά: 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ

Εδεσσα: 11 π.μ., μικροί καταρράκτες

Κοζάνη: 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Πτολεμαΐδα: 10 π.μ., παλιό πάρκο

Φλώρινα: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Γρεβενά: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά: 10 π.μ., Νομαρχία

Αλεξανδρούπολη: 10 π.μ., Δημαρχείο

Ορεστιάδα: 10 π.μ., Ηρώο

Κομοτηνή: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Δράμα: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καβάλα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Θάσος: 10.30 π.μ., Λιμενάρια

Γιάννενα: 10 π.μ., Δημαρχείο

Αρτα: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Πρέβεζα: 10 π.μ., Φόρος

Ηγουμενίτσα: 10 π.μ., πεζόδρομος

Αγρίνιο: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Μεσολόγγι: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ναύπακτος: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα: 10 π.μ., Αγιος Μηνάς

Κέρκυρα: 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Λάρισα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος: 9.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Τρίκαλα: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Καρδίτσα: 10 π.μ., Παυσίλυπο

Τύρναβος: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Φάρσαλα: 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ελασσόνα: 10 π.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

Αλμυρός: 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Σκόπελος: 10 π.μ., παραλία

Πάτρα: 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Καλαμάτα: 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη: 10.30 π.μ., πλατεία Πέτρινου

Ναύπλιο: 10.30 π.μ., πλατεία Φιλελλήνων

Κόρινθος: 10.30 π.μ., Περιβολάκια

Σπάρτη: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κεφαλονιά: 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ)

Ζάκυνθος: 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Χαλκίδα: 11 π.μ., παραλία («Στρογγυλό»)

Αλιβέρι: 10 π.μ., πλατεία Πολυτεχνείου

Ιστιαία: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Λαμία: 10 π.μ., πλατεία Πάρκου

Αμφισσα: 10 π.μ., πλατεία Λαού

Λιβαδειά: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Θήβα: 10.30 π.μ., Πεζόδρομος

Ηράκλειο: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Χανιά: 10 π.μ., Νέα Καταστήματα

Ρέθυμνο: 10 π.μ., Δημαρχείο

Λασίθι: 11 π.μ., Μαρίνα Αγ. Νικολάου

Χίος: 10 π.μ., πλατεία Βουνακίου

Κως: 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κάλυμνος: 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Ρόδος: 10 π.μ., πλατεία Κύπρου

Σάμος: 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Λήμνος: 10 π.μ., Λιμάνι Μύρινας

Μυτιλήνη: 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Ικαρία: 12 μ. Αγιος Κήρυκος

Νάξος: 11 π.μ., πλατεία Παλιού Δημαρχείου

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Στις 9 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας που θα γίνουν κατά κλάδους και στα εξής σημεία:

 • Τρόφιμα: Γ’ Σεπτεμβρίου (ΕΚΑ).
 • Μέταλλο: Γ’ Σεπτεμβρίου (ΕΚΑ).
 • Φάρμακο: πλατεία Βάθης.
 • Λιθογράφοι, Χαρτί, Πρακτορεία: Αριστοτέλους.
 • Κλωστοϋφαντουργοί: Στα γραφεία της ΟΕΚΙΔΕ (Χαλκοκονδύλη).
 • Οικοδόμοι: Πλατεία Κάνιγγος.
 • Τηλεπικοινωνίες: Αθηνάς.
 • Μεταφορές: Ομόνοια.
 • ΜΜΕ: Ομόνοια.
 • ΟΤΑ – Δημόσιο: Στύλοι Ολυμπίου Διός.
 • Υγεία (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας): Σταθμός «Ευαγγελισμού».
 • Επισιτισμός – Τουρισμός – Ξενοδοχεία: Στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος, στοά Φέξη, Ομόνοια).
 • Εμπόριο – Υπηρεσίες: Ομόνοια (ΧΟΝΤΟΣ).
 • Χρηματοπιστωτικό: Εθνική Τράπεζα Ομόνοιας.
 • Συνταξιούχοι: πλατεία Κολοκοτρώνη.
 • Εκπαιδευτικοί, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Χαυτεία.
 • Καλλιτέχνες, Μουσικοί, Ηθοποιοί: Ομόνοια.
 • Ενέργεια: Αριστοτέλους.
 • Δικηγόροι: Κάνιγγος.
 • Γυμναστές – Προπονητές: Στα γραφεία του σωματείου (Χαλκοκονδύλη 37).
 • ΣΕΑΑΝ: Πεζόδρομος Κοραή (απέναντι από πλ. Κλαυθμώνος).
 • Μαζικοί φορείς Δυτικών Συνοικιών: Ομόνοια.
 • Μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα (1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Διαμέρισμα): Πλατεία Κάνιγγος.
 • Μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα (2ο Διαμέρισμα, Δάφνη, Υμηττός, Ηλιούπολη): Στύλοι Ολυμπίου Διός.
 • Μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα (7ο Διαμέρισμα, Βύρωνας, Ζωγράφου, Καισαριανή): «Ευαγγελισμός».
 • Μαζικοί φορείς Βόρειου Τομέα (Χαλάνδρι, Χολαργός, Αγ. Παρασκευή, Ψυχικό, Βριλήσσια): «Ευαγγελισμός».
 • Μαζικοί φορείς Βόρειου Τομέα (Ν. Ιωνία, Μεταμόρφωση, Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ηράκλειο, Πεύκη, Μελίσσια, Αγ. Στέφανος): Ομόνοια.
 • Μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα: Στύλοι Ολυμπίου Διός.

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/04/29/protomagia-pame-2011/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρωτομαγια:

  Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, Ελληνες και μετανάστες, νέοι και νέες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας,

  Αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού. Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία. Ολοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

  Η εργατική τάξη είναι η κοινωνική δύναμη που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία και να ηγηθεί της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά, για ριζικές ανατροπές, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου τα μεγάλα εργοστάσια και επιχειρήσεις, ο φυσικός πλούτος, η γη, οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις θα ανήκουν σ’ όλη την κοινωνία και θα παράγουν σχεδιασμένα με λαϊκό εργατικό έλεγχο, για την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

  Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Ο μόνος δρόμος για να ζήσει καλύτερα η εργατική τάξη, ο λαός, να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του. Χωρίς φτώχεια, κρίσεις, πολέμους, που αναπόφευκτα γεννά ο γερασμένος και αγιάτρευτος καπιταλισμός, που γίνεται επικίνδυνος, όσο ποτέ άλλοτε, για την εργατική τάξη και τους λαούς όλου του κόσμου. Αυτός είναι ο δρόμος προς την κοινωνική απελευθέρωση, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το βασίλειο της ελευθερίας, τον κομμουνισμό.

  Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, ψηλά το κεφάλι!

  Εμπιστευτείτε το Κόμμα σας, το ΚΚΕ. Εχει αποδείξει ότι είναι ικανός και άξιος εκφραστής, οργανωτής και καθοδηγητής των συμφερόντων, των αγώνων σας. Ολες οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν. Δε δειλιάζει μπρος στον ταξικό αντίπαλο και το σύστημα. Είναι έμπειρο, έχει διδαχθεί, έχει βγάλει συμπεράσματα από τις κατακτήσεις και τα λάθη του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στην Ευρώπη. Είναι ο αδιάλλακτος υπερασπιστής του δίκιου σας, χωρίς να λυπάται κόπους και θυσίες.

  Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η στρατηγική που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων καπιταλιστών έχει αποδειχθεί ότι σας φέρνουν διαρκώς νέα μεγαλύτερα βάσανα. Οσες θυσίες και αν κάνεις θα σου ζητούν ακόμα περισσότερες και όταν έχει κρίση και όταν έχει άνοδο των κερδών. Είναι φαύλος κύκλος που οδηγεί το λαό από το κακό στο χειρότερο.

  Είναι απάτη ότι υπάρχει προς όφελος του λαού «άλλο μείγμα πολιτικής», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» που λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ή «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που προτείνουν τμήμα του ΠΑΣΟΚ, της αστικής τάξης και μαζί τους διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια «πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείψεις οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την κυρίαρχη πολιτική, τα ιδεολογήματα των κομμάτων που με τον έναν ή άλλον τρόπο υπηρετούν το σύστημα και να συστρατευθείς με το ΚΚΕ. Να γυρίσεις την πλάτη στους συνδικαλιστές που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας εργατικής αριστοκρατίας, το συμβιβασμό και τη συνδιαλλαγή. Η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων παντού, αρχίζοντας από το εργοστάσιο και τον κλάδο, αποτελεί σήμερα το κλειδί για θετικές εξελίξεις υπέρ του λαού.

  Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό – λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ.

  Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό.

  Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα, κατά της συμμετοχής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις σε βάρος των λαών της Αφρικής και της ευρύτερης περιοχής.

  Υψώνουμε αποφασιστικά τη φωνή μας και καλούμε όλους τους εργάτες, τους νέους, τις γυναίκες, τους ριζοσπάστες, τους προοδευτικούς ανθρώπους να συστρατευθούν κατά του αντικομμουνισμού και των τρομοκρατικών μέτρων κατά Κομμουνιστικών Κομμάτων, από την ΕΕ και άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Από το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε η εργατική τάξη, οι λαοί έχουν πολλά να μάθουν και να διδαχτούν, τόσο από τις μεγάλες και πρωτόγνωρες κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα, όσο και από παρεκκλίσεις που έγιναν και οδήγησαν στην προσωρινή ήττα.

  Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

  Ζήτω η επαναστατική κομμουνιστική κοσμοθεωρία, ο μαρξισμός – λενινισμός, η επιστημονική τεκμηρίωση της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο δρόμος για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, χωρίς τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, χωρίς πολέμους.

  Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 2. Συναυλία για την Εργατική Πρωτομαγιά

  Με τον Χρήστο Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

  Την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμάει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, διοργανώνοντας μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα των Συνεδρίων του, στον Περισσό.

  Ο συνθέτης και σημαντικοί ερμηνευτές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, το οποίο θα περιέχει τόσο τραγούδια του Λεοντή, όσο και τραγούδια των νεότερων συνθετών Γιώργου Καλογήρου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Νεοκλή Νεοφυτίδη, κάποια από τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση.

  Ερμηνευτές των τραγουδιών θα είναι οι: Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Γιώργος Καλογήρου, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την ορχήστρα θα αποτελούν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρες), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο), Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα), Σταύρος Κεκές (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν). Ηχολήπτης ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής τραγούδια του Χ. Λεοντή: «Οδηγητής» του Κ. Βάρναλη, «Η ζωγραφιά μου» του Γεωργίου Σουρή, «Δούλος τρίδουλος» Κ. Βάρναλη, Γ. Καλογήρου. «Στον ίσκιο μου» και «Ρωμιός» του Γ. Σουρή, «Ξενητεμένο μου πουλι» στίχοι από Δημοτικό τραγούδι, «Θαλασσινή αναφορά» του Δημήτρη Λέντζου, «Μοραζάν» του Πάμπλο Νερούδα – Δανάη Στρατηγοπούλου. «Μαρακές» Δημήτρη Λέντζου. «Λούζεται η αγάπη μου» Φ. Γκ. Λόρκα – Λευτ. Παπαδόπουλου, «Χάθηκε η επανάσταση μας» Μήτσου Ευθυμιάδη, «Δεν θέλω να μου δέσετε τα ματια» Κώστα Βίρβου, Λάκης Χαλκιάς, «Τουτές τις μέρες» Γιάννη Ρίτσου, «Αυτά τα κόκκινα σημάδια» Γιάννη Ρίτσου και πολλά άλλα.

  Τραγούδια νέων συνθετών: Γιώργου Καλογήρου «Ανάγκη και μοίρα» (ερμηνεία του ίδιου). Κώστα Μόντη «Καλά το λεν για το φεγγάρι» (Γ. Καλογήρου). Βασίλη Κανάκη «Η κόρη» (Μανόλης Ανδρουλιδάκης). Βασίλη Κανιάρη «Τα αγριόσκυλα» (Μ. Ανδρουλιδάκης). Νεοκλή Νεοφυτίδη «Με τη σιωπή» (ερμηνεία του ίδιου). Δημήτρη Λέντζου «Παραγγελιά» (Νεοκλής Νεοφυτίδης).


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: