Αγρια επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ζώνης – Τρεις εργάτες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Συνολικά 7 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά που νοσηλεύονταν μέχρι αργά χτες βράδυ. Τα ταξικά σωματεία καλούν σε νέα συγκέντρωση την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί

Η στιγμή της επίθεσης

Στις 4 χτες το μεσημέρι, η Ακτή Μιαούλη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Ισχυρές δυνάμεις καταστολής, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, εξαπέλυσαν βάρβαρη προσχεδιασμένη επίθεση ενάντια στους άνεργους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στο δρόμο μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ. Ρόπαλα, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε πλήρη δράση. Μέσα σε λίγα λεπτά, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Εφτά εργάτες μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο Ασκληπιείο Βούλας από τη «βροχή» των γκλομπς που δέχτηκαν στο κεφάλι και από θραύσματα που πετάχτηκαν από τους μηχανισμούς των χημικών. Από τους 7, οι 2 νοσηλεύτηκαν σε σοβαρή κατάσταση, ο ένας από αυτούς με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αλλοι εργάτες γονάτισαν στο έδαφος ή έπεσαν μισολιπόθυμοι στο οδόστρωμα μην μπορώντας να αναπνεύσουν. Για «σωτηρία» από τις χημικές ουσίες, οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την απόφασή της για τη δραστική συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καταδικάζοντας στην ανεργία και την ανέχεια τους χιλιάδες εργάτες και τις οικογένειές τους, να διαλύσει συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας, έγινε πλέον ξεκάθαρη.

Οι δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ, Μέτρα Τάξης κ.ά.) επιτέθηκαν στους εργάτες, όταν έφτασαν μπροστά στο κτίριο του ΟΛΠ. Οι εργάτες, στο πλαίσιο παύσης εργασιών και συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, στις 3 το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού Πειραιά. Από εκεί ξεκίνησαν συγκροτημένα και οργανωμένα την πορεία τους προς τον ΟΛΠ, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρό του Γ. Ανωμερίτη και να απαιτήσουν την κατασκευή δεξαμενής «ποστ πάναμαξ», να ανοίξει το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το οποίο έκλεισε για 15 χρόνια με απόφαση της ΕΕ, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» και στη Ζώνη, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λειτουργία των Ναυπηγείων, μέτρα συνολικά για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης και της ναυπηγικής βιομηχανίας προς όφελος του λαού. Το στίγμα των διεκδικήσεών τους το έδιναν στη διάρκεια της πορείας και με τα συνθήματά τους: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «στην Κίνα στέλνετε τα πλοία και μας καταδικάζετε στην ανεργία».

Πριν ακόμα προλάβουν οι πρόεδροι των σωματείων να ζητήσουν από τον επικεφαλής των ΜΑΤ να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τη διοίκηση του ΟΛΠ, άρχισε η επίθεση…

Οι άνεργοι εργάτες με το πανό τους διαδηλώνουν λίγο πριν από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής

Συνέχισαν την κινητοποίηση

Παρά τη βάρβαρη επίθεση, οι εργάτες ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους και παρέμειναν αποφασιστικά στο χώρο, βροντοφωνάζοντας τα συνθήματά τους. Λίγο πριν από τις 6, από την ντουντούκα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ανέφερε:

«Οπως καταλαβαίνετε η επίθεση που δεχτήκαμε δεν είναι άσχετη από τη γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης, των κομμάτων της πλουτοκρατίας απέναντι συνολικά στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, συνολικά στους εργαζόμενους της χώρας για τα κέρδη των πολυεθνικών. Νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν, να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, για να καταφέρουν αυτοί να συρρικνώσουν τη Ζώνη, να διαλύσουν τη ναυπηγική βιομηχανία. Τους δηλώνουμε, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα, δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιήσουν την κρίση που αυτοί προκάλεσαν, να την φορτώσουν στην πλάτη μας, να χτυπήσουν τις κατακτήσεις μας και το δικαίωμά μας στη δουλειά. Η απάντηση θα είναι η κλιμάκωση των αγώνων».

Οι εργάτες με το σύνθημα «με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους εφοπλιστές κάνετε τις πλάτες» και «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», συνέχισαν την κινητοποίησή τους με πορεία στους δρόμους του Πειραιά, ενημερώνοντας το λαό με την ντουντούκα και την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία τους, απευθύνοντας το κάλεσμα του λαϊκού ξεσηκωμού.

Ενας τραυματισμένος εργάτης από χτύπημα αστυνομικού

Στο πλευρό τους, κατέφτασαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος όπως και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Καταγγελία σωματείων της Ζώνης

Σε δελτίο Τύπου – καταγγελία που εξέδωσαν τα σωματεία της Ζώνης: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων – του οποίου ο πρόεδρος Θανάσης Παναγιωτόπουλος είναι ένας από τους σοβαρά τραυματισμένους – και Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών αναφέρουν:

«Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και προσχεδιασμένη επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, έξω από τον ΟΛΠ. Η κυβέρνηση τους υποδέχτηκε με διμοιρίες των ΜΑΤ, χημικά άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα αρκετοί να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση που συνειδητά απαξιώνει τον κλάδο και τον οδηγεί σε συρρίκνωση, με αποτέλεσμα η τεράστια ανεργία να έχει μετατραπεί σε καθημερινό εφιάλτη για τους εργαζόμενους, αντί να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας, επιλέγει το δρόμο της βίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει πιστά τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και ανέργους σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση γύρω από τα ταξικά σωματεία μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να συσπειρωθούν μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, ενάντια σε αυτήν την πολιτική. Η κινητοποίησή μας αυτή θα είναι σταθμός, μια σκληρή απάντηση απέναντι σε όσους μας θέλουν φτηνούς, ευέλικτους, υπάκουους και αποδοτικούς σκλάβους. Απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση που ηγείται της αντιδραστικής και αντιλαϊκής συμμαχίας και δημιουργεί όρους μακροπρόθεσμης υποταγής όλων των εργαζομένων στις ανάγκες του κεφαλαίου. Η καταστολή κατά του εργατικού – λαϊκού κινήματος, στην οποία καταφεύγει όλο και πιο συχνά η κυβέρνηση πρέπει να προσκρούσει στη μαζική, οργανωμένη και αποφασιστική απάντηση της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών στρωμάτων. Ταξική οργάνωση παντού, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για να αποκρουστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – πλουτοκρατίας».

Τα σωματεία καλούν σε νέα συγκέντρωση την Πέμπτη στις 9.30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, όπου θα ξεκινήσει η δίκη για το έγκλημα σε βάρος των εργατών της Ζώνης τον Ιούλη του 2008, όταν 8 εργάτες σκοτώθηκαν στο επισκευαζόμενο αεράδικο πλοίο «FRIENDSHIPGAZ».

 • Την επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, παρεμβαίνοντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Τρεις εργάτες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε τρεις τραυματισμένους εργαζόμενους – εκ των οποίων οι δύο είχαν μερική επαφή με το περιβάλλον – διαπίστωσαν οι γιατροί του Ασκληπιείου, όπου μεταφέρθηκαν οι 7 τραυματίες. Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είχαν οι Σταμάτης Παναγιωτόπουλος, Μένιος Πατσάλης και Παναγιώτης Σαμοθρακίτης, ενώ οι δύο πρώτοι είχαν αρχικά και μερική επαφή με το περιβάλλον, που στη συνέχεια βελτιώθηκε. Ο Π. Σαμοθρακίτης είχε, ακόμα, κατάγματα στο πρόσωπο και στη μύτη και σκίσιμο στη μύτη. Ο Δημήτρης Δημητρίου είχε θλαστικά τραύματα στα πόδια και εγκαύματα από χειροβομβίδα και ο Στέλιος Θεμιστοκλέας είχε κάταγμα στο χέρι. Μέχρι αργά το βράδυ έμειναν για νοσηλεία ο Στ. Παναγιωτόπουλος και ο Μ. Πατσάλης, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν απ’ τους συναδέλφους τους.

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2011/04/13/mat-zoni-ergates/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. Έτσι…οι άνεργοι ζητάν δουλειά και η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) απαντά με βία! Καλπάζουμε ολοταχώς σε πολύ ακραίες καταστάσεις..

 2. «Θάφτηκε» η «είδηση» από τα κανάλια…να μη θαφτεί και στο ίντερνετ, διαδώστε το παντού. Ο αθέατος πόλεμος στους χώρους δουλειάς!

 3. Το ΜΠΑΤΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔΝΤ. Άντε μην πω τίποτε άλλο πιο χοντρό

 4. Από τον σημερινό «Ρ» (1)

  ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

  Με οργάνωση και αγώνες απαντούν στη βία και τον αυταρχισμό

  Νέα συγκέντρωση των εργατών σήμερα στις 9 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά

  Mε νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά απαντούν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει «διά πυρός και σιδήρου», με τη βία, την τρομοκρατία και την άγρια καταστολή, την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, που, για τα κέρδη των πολυεθνικών και των εφοπλιστών, τους καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση, προωθεί τη συρρίκνωση της Ζώνης και συνολικά της ναυπηγικής βιομηχανίας, την περικοπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών και μετατρέπει τα επισκευαζόμενα πλοία σε παγίδες – θανάτου με την κατάργηση των μεικτών 5μελών επιτροπών ελέγχου για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

  Την ώρα της συγκέντρωσης μέσα στα δικαστήρια θα ξεκινάει η δίκη για το εργατικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο 7 εργατών της Ζώνης και ενός ναυτεργάτη, στις 24 Ιούλη του 2008, στο αμπάρι του αεράδικου πλοίου «FRIENTSHIPGAZ» του εφοπλιστή Πετρίδη.

  Χτες το πρωί οι εργάτες της Ζώνης, μία μέρα μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκαν από ισχυρές δυνάμεις κατά τη διαδήλωσή τους έξω από το κτίριο του ΟΛΠ – με αποτέλεσμα 8 τελικά εργάτες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο αιμόφυρτοι – ήρθαν αντιμέτωποι με νέα πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης.

  Τρεις ασφαλίτες με πολιτικά, μαζί με τον ένστολο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, χτες το πρωί, στη διάρκεια συγκέντρωσης ανέργων στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, εισέβαλαν προκλητικά μέσα στο παράρτημα των σωματείων και με ανακριτικό ύφος αξίωσαν από τους συνδικαλιστές να τους πουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των σωματείων! Και όχι μόνο αυτό, αλλά στις διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την ωμή παρέμβαση της αστυνομίας στα συνδικάτα τους, ένας από τους ασφαλίτες προκλητικά τους είπε «θα σας φτιάξουμε και ξέρουμε τον τρόπο, δεν τελειώσαμε», φράσεις που «συνόδευσε» με απρεπείς χειρονομίες. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεχειλίσει η οργή των εργατών, αρκετοί από τους οποίους ήταν με ράμματα στο κεφάλι και πληγές στα χέρια και τα πόδια, από τα γκλοπς και τα θραύσματα από τους μηχανισμούς των χημικών που δέχτηκαν προχτές από τα ΜΑΤ, έξω από τον ΟΛΠ. Μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργατών, ο διοικητής και οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν.

  Αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλώντας στους εργάτες, ανέφερε: «Εμείς, απέναντι στη βία και την καταστολή της κυβέρνησης, απαντάμε με τους οργανωμένους ταξικούς αγώνες μας. Θα συνεχίσουμε με την πάλη μας να αναδεικνύουμε καθημερινά ότι η πολιτική τους ευθύνεται που έχει ανεργία η Ζώνη. Είναι πολιτική η απόφαση της κυβέρνησης που πήρε με τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., το γεγονός ότι έκλεισε το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τις υποδομές του οποίου δουλεύαμε και εμείς. Είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης η συμφωνία της με την Κίνα να ενισχυθούν οι εφοπλιστές με 10 δισ. ευρώ για να κατασκευάζουν εκεί τα καράβια τους. Δύο χρόνια η ανεργία μάς γονάτισε και πολλοί συνάδελφοι με παιδιά έχουν στο σπίτι κομμένο ρεύμα, νερό, αδυνατούν να εξασφαλίσουν στην οικογένειά τους ακόμα και το καθημερινό φαγητό. Τους λέμε θα συνεχίσουμε να είμαστε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει χρήση η Ζώνη και να δοθεί στις πολυεθνικές είτε για να βάζουν κοντέινερς, είτε αυτοκίνητα, σε βάρος του μεροκάματού μας. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

 5. Από τον σημερινό «Ρ» (2)

  Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ

  Κύμα αντιδράσεων μαζικών φορέων έχει προκαλέσει η νέα άγρια επίθεση καταστολής των ΜΑΤ. Σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» καταγγέλλει την άγρια επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Το κείμενο έχει ως εξής:

  «Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει την κυβέρνηση για την άγρια και προσχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 7 διαδηλωτές, 2 εκ των οποίων σοβαρά.

  Πριν λίγες μέρες τα ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, χτύπησαν τους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας και του Δήμου Ιωαννίνων που διεκδικούσαν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά. Τώρα χτυπούν τους εργάτες της Ζώνης που επίσης παλεύουν για το μεροκάματο του τρόμου, αλλά και για τη λήψη μέτρων ανάπτυξης της Ζώνης και της ναυπηγικής βιομηχανίας γενικότερα, προς όφελος του λαού.

  Λίγες μέρες πριν την εξαγγελία των νέων, ακόμη πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, γιατί ελπίζει ότι θα τους τρομοκρατήσει. Δεν θα τα καταφέρει! Απέναντι στην ενιαία επίθεση κεφαλαίου – κυβέρνησης – τρόικας, οι εργαζόμενοι απαντούν με ακόμη μεγαλύτερη ταξική ενότητα, αγωνιστικότητα και μαχητικότητα. Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» εκφράζει την αλληλεγγύη της και δηλώνει παρούσα, με όσα μέσα διαθέτει, δίπλα στο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την απόκρουση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που ποδοπατεί εργατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες».

  Την επίθεση καταστολής καταγγέλλουν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας. Επιπλέον καταγγέλλουν: ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σύλλογος Δασκάλων Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας.

 6. Από τον σημερινό “Ρ” (3)

  ΔΣ ΟΛΠ

  Επικροτεί την καταστολή

  Την προχτεσινή προμελετημένη, άγρια και στρατιωτικά σχεδιασμένη επίθεση των ΜΑΤ στους άνεργους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από τον ΟΛΠ, υπερασπίστηκε χτες ο Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

  Μιλώντας σε συνέδριο για θέματα ασφάλειας και άμυνας, αναπτύσσοντας δε τα ζητήματα ασφάλειας του λιμένος και των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά, θεώρησε σκόπιμο να πει ότι «Φυσικά και δεν αποδέχομαι κάποια φαινόμενα συγκρούσεων, αλλά κανείς δεν θα μπει στη λιμενική ζώνη με το ζόρι, ακόμα κι αν τα αιτήματά του είναι δίκαια».

  Παρουσιάζοντας το δίκαιο και οργανωμένο εργατικό λαϊκό αγώνα ως «ζοριλίκι», διαφήμισε στους ακροατές του (στελέχη της βιομηχανίας όπλων και συστημάτων ασφάλειας, μαζί με εκπροσώπους πρεσβειών, επίσης πλασιέ τέτοιων συστημάτων) τη βούληση της κυβέρνησης για ακόμα αγριότερη καταστολή. Ο ίδιος, λίγο νωρίτερα, υπογράμμιζε ότι στην ασφάλεια του ΟΛΠ απασχολούνται ήδη 157 άτομα, τους συνδράμει το Λιμενικό, στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (όπου δραστηριοποιείται και η COSCO) για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων φροντίζουν και οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, ενώ και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη σε λίγους μήνες οι εκεί εταιρείες θα εφαρμόζουν τα μέτρα ασφάλειας που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

  ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
  Σήμερα η παν-περαματιώτικη συγκέντρωση

  Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ηρώων

  Παν-περαματιώτικη συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων της πόλης του Περάματος, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει στην πόλη συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, σύλλογοι ΕΒΕ και γυναικών, εργαζόμενοι πολλών κλάδων, άνεργοι. «Από την πείρα μας καταλαβαίνουμε, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, ότι στην πρωτόγνωρη ολομέτωπη ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκφραστές, για την αύξηση της κερδοφορίας τους, για να φορτώσουν την κρίση τους στις πλάτες των εργαζομένων, κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος, κανένας κλάδος δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνος του» και συνεχίζει: «Θα αγωνιζόμαστε για την αντιμετώπιση του καθημερινού προβλήματος, αλλά θα βάζουμε την ημερήσια διάταξη την ανατροπή αυτής της πολιτικής, αυτής της εξουσίας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υποτάσσεται στις δικές μας τις λαϊκές ανάγκες».

 7. Ένας φίλος σήμερα το πρωί μου είπε ότι η υπόθεση των 8 δολοφονημένων εργατών της Ζώνης το 2008 πήρε ΠΑΛΙ αναβολή στα δικαστήρια…ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

 8. Τις απεργίες όμως τις βγάζουν παράνομες σε λιγότερο από 24 ώρες…μλκς


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: