Απεργιακό δελτίο εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι επί ποδός (ταξικού) πολέμου. Όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά (15 Δεκεμβρίου 2010)

Απεργιακό δελτίο

(από real.gr)

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα συνδικάτα, απαντώντας με στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες και συλλαλητήρια στην κυβερνητική πολιτική. Επόμενος σταθμός, η αυριανή 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε ανά κλάδο.

Σήμερα, οι δύο μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας –ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- πραγματοποίησαν 3ωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στη μια, στο Σύνταγμα, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά στην Βουλή. Μια ώρα αργότερα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλύπτουν το σύνολο, σχεδόν, των εργαζομένων με συνέπεια από τις 12 το μεσημέρι και μετά, να αντιμετωπίσουν προβλήματα οι πολίτες που θα επιχειρήσουν να συναλλαγούν με υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Σήμερα ξεκινά και η 48ωρη απεργία της ΟΤΟΕ στις τράπεζες, με την Ομοσπονδία να ζητά από τους τραπεζοϋπαλλήλους να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή στην καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 4.30 το απόγευμα αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί.

Αύριο, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωϊ, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα , στην Ομόνοια.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων καλεί όλους τους στρατιωτικούς και τα μέλη των οικογενειών τους να συμμετάσχουν στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

«Χειρόφρενο» στις Αστικές Συγκοινωνίες

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στην Αττική όλη την εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ πραγματοποιούν συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Αύριο, τα ταξί πραγματοποιούν στάση εργασίας, απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με συνέπεια την ακύρωση των πτήσεων, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια.

Ειδικότερα, το απεργιακό πρόγραμμα έχει ως εξής:

24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις

• Οι αστικές συγκοινωνίες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα από τις 05:00 το πρωί, έως την ίδια ώρα αύριο. Την Πέμπτη προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

• Την Τετάρτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστός ο ελληνικός εναέριος χώρος και να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ οι εταιρείες αναγκάζονται να αλλάξουν την ώρα αναχώρησης στα τελευταία σημερινά δρομολόγια.

• Με δυο 24ωρες απεργίες την Τετάρτη και την Πέμπτη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό με αποτέλεσμα να ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια, ενώ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στα διεθνή δρομολόγια και ειδικά στο τμήμα της ελληνικής διαδρομής θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία.

• Εξαιτίας των κινητοποιήσεων στο σιδηρόδρομο δεν θα λειτουργούν οι αμαξοστοιχίες του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρομίου.

Οι στάσεις εργασίας

• Αύριο ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας – από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ θα λειτουργούν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ και από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα το ΜΕΤΡΟ και ο ΗΣΑΠ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές στη μετακίνησή τους προς στο κέντρο της Αθήνας. Τις υπόλοιπες ώρες δεν θα κυκλοφορεί κανένα όχημα δημόσιας μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιούν στάση εργασίας.

• Χωρίς ταξί θα παραμείνει την Τετάρτη όλη η Ελλάδα από τις 10 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε να συμμετάσχει στη γενική απεργία ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ με τετράωρη στάση εργασίας, ενώ παροτρύνει τα μέλη της να δηλώσουν το «παρών» στις κατά τόπο απεργιακές συγκεντρώσεις με αντιπροσωπείες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης να μην εισπράττουν τα ΤΑΧΙ το δώρο των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο.

• Τρίωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας (06.00-09.00, 12.00-15.00 , 14.00-17.00, 21.00-24.00) καθόλη τη σημερινή ημέρα πραγματοποιούν οι σιδηροδρομικοί με αποτέλεσμα να ακυρώνονται σχεδόν όλα τα δρομολόγια των εταιρειών, ενώ δεν θα λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρομίου, μεταξύ των ωρών 12:00-15:00.

Επίσης, θα λειτουργήσουν μόνο ορισμένα δρομολόγια: Αεροδρομίου – Λιοσίων, Πειραιά – Αθήνας – Κιάτου, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκης – Έδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας, Λάρισας – Βόλου Αθήνας – Χαλκίδας, Πύργου – Ολυμπίας – Κατάκολου, Καλαμάτας – Μεσσήνης – ΤΕΙ – Καλαμάτας, Κορίνθου – Τρίπολης – Ναυπλίου, Πάτρας – Κιάτου – Πάτρας (λεωφορεία), Διακοπτού – Καλαβρύτων, και Αγ. Αντρέα – Ρίου. Στα διεθνή δρομολόγια οι επιβάτες θα προωθηθούν με λεωφορεία στον προορισμό τους

Λουκέτο

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ , το ιατρικό προσωπικό του ΙΚΑ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι μάλιστα θα επανέλθουν με νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ακόμη, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες.

Ο… απεργιακός ιός

Στη Μονάδας Εντατικής θεραπείας μπαίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ συμμετέχουν στην αυριανή απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα και ‘έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Αναλυτικότερα , με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων απεργούν, διεκδικούν να μπει τέλος » στον τέλμα στην απαξίωση του ΕΣΥ καθώς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής».

Στην αυριανή 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους του υγειονομικούς να αντισταθούν στην «ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους και την απαξίωση του ΕΣΥ» .

Πολυατρεία ΙΚΑ

Νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ αφού οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν κηρύξει 48ωρες απεργίες ζητώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους.

Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων στα θεραπευτήρια του ΙΚΑ εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.
Όπως αποφάσισαν οι γιατροί του Ιδρύματος η απεργία συνεχίζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ το το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ .

Κλειστά τα φαρμακεία

Στην αυριανή απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ο οποίος αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία , στο πλαίσιο της κοινής δράσης κατά του μνημονίου που έχουν εξαγγείλει οι επιστημονικοί φορείς.

Το χορό των κινητοποιήσεων… σέρνουν και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και οι 14.500 οδοντίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι 61 Συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ. σε όλη την Ελλάδα
*
ΑΤΤΙΚΗ
Αθήνα, 11.00 π.μ., Πλατεία Ομονοίας
Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Πάτρα, 11.00 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου
Καλαμάτα, 10.30 π.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου
Πύργος, 10.30 π.μ., στην πλατεία ΟΤΕ
Τρίπολη, 10.00 π.μ., στην πλατεία Πετρινού
Σπάρτη, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Κόρινθος, 10.30 π.μ., στα Περιβολάκια
Άργος, 10.00 π.μ., στην πλατεία Αγ.Πέτρου
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αγρίνιο, 10.30 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας
Μεσολόγγι, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Ναύπακτος, 10.30 π.μ., στην πλατεία Κεφαλοβρύσου
Χαλκίδα, 11.00 π.μ. στην πλατεία Αγοράς
Λαμία, 10.30 π.μ., στην πλατεία Πάρκου
Λιβαδειά, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού
Θήβα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
ΗΠΕΙΡΟΣ
Γιάννενα, 10.00 π.μ., στο Δημαρχείο
Αρτα, 10.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Πρέβεζα,10.00 π.μ., στο παλαιό ΚΤΕΛ
Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., στον Πεζόδρομο
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λάρισα, 10.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 11.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Τρίκαλα, 10.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Βόλος, 10.00 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.
Πολύγυρος, 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο
Νάουσα, 9.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Ξάνθη, 11.00 π.μ., κεντρική πλατεία
Κοζάνη, 10.00 π.μ., πεζόδρομο
Πτολεμαΐδα, 10.00 π.μ., Παλιό Πάρκο
Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Καστοριά, 10.00 π.μ., απέναντι στη Νομαρχία
Φλώρινα, 11.00 π.μ., κεντρική πλατεία
Σέρρες, 10.00 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Εδεσσα, 11.00 π.μ., Μικροί Καταρράκτες
Κατερίνη, 10.30 π.μ. κεντρική πλατεία
Γιαννιτσά, 11.00 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ
Δράμα, 11.00 π.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 11.00 π.μ., κεντρική πλατεία
Θάσος, 10.30 π.μ., στον λιμένα
Κομοτηνή, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Αλεξανδρούπολη, 10.00 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο
Ορεστιάδα, 10.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία
ΚΡΗΤΗ
Ηράκλειο, 10.00 π.μ., στη Νομαρχία
Χανιά, 10.00 π.μ., στα Νέα Καταστήματα
Ρέθυμνο, 10.00 π.μ., στο Δημαρχείο
Αγ. Νικόλαο, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
Σητεία, 10.30 π.μ., στο Πλατανάρι
ΑΙΓΑΙΟ
Χίος, 10.00 π.μ., στην είσοδο Απλωταριάς
Ρόδος, 10.00 π.μ., στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κως, 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Μυτιλήνη, 11.00 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς
Λήμνος, 10.00 π.μ. στο λιμάνι Μύρινας
Σάμος, 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Ικαρία, 12.00 μ., στον Εύδηλο
Κάλυμνος, 11.00 π.μ., στην κεντρική πλατεία
ΙΟΝΙΟ
Κέρκυρα, 10.00 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο
Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., ΕΚΚΙ (Αργοστόλι)
Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., στο παλιό ΕΚΖ
Βλέπε επίσης:

Ογκώδεις και μαχητικές οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες – Επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας και γύρω από το Πολυτεχνείο

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2010/12/14/pame-15-12-2010/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentΣχολιάστε


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: