Στο κλίμα των ημερών και μεις -αν και δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις, ως εργαλεία χειραγώγησης παρά ενημέρωσης- θα δημοσιεύουμε που και που καμιά…έτσι, «κουβέντα να γίνεται»…
Αναδημοσίευση από «Καθημερινή»
Το 32% των ερωτηθέντων πολιτών σε έρευνα της GPO που παρουσιάστηκε απόψε στο Mega, κρίνει θετικό το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 66,8% έχει αρνητική άποψη.
Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε 56,4% θετικό και 41,8% αρνητικό. Σε ότι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση, οι θετικές γνώμες για το έργο της ανέρχονται σε 28,8% και οι αρνητικές σε 69,4%. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος, η εικόνα της κυβέρνησης έχει επιδεινωθεί, ενώ η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραμένει ίδια.
Σε ότι αφορά την εικόνα του πρωθυπουργού τα θετικά ποσοστά ανέρχονται σε 39,8% ενώ τα αρνητικά σε 58,9% με τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνεται σε 68% θετικά και 31% αρνητικά. Αναφορικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τα θετικά ποσοστά ανέρχονται σε 37,1% και τα αρνητικά σε 60,8%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ τα θετικά ποσοστά είναι 70,5% και τα αρνητικά 27,4%.
Επίσης, 16,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δικό της σχέδιο στην οικονομία, με το 77,5% να εκτιμά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τις εντολές του Μνημονίου.
Προβάδισμα Δημαρά στην Αττική
Με 19,5% προηγείται ο Γιάννης Δημαράς για την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε απόψε στο Mega, ενώ ακολουθούν ο κ. Σγουρός με 17,1%, ο κ. Κικίλιας με 16,2%, ο κ. Παφίλης με 9,1% οι κκ Μητρόπουλος και Γεωργιάδης με 8%, ο κ. Ψαριανός με 2,9%, ο κ. Αλαβάνος με 2,8% και ο κ. Διάκος με 1%.
Σημειώνεται ότι, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της GPO, κ. Θεοδωρικάκος, οι απαντήσεις έχουν ληφθεί από το 70% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές.
Η διαφορές μεταξύ του κ. Δημαρά και του κ. Σγουρού διαφοροποιούνται πολύ στον β’ γύρο καθώς ο κ. Δημαράς προτιμάται από το 51,9% των ερωτηθέντων, με τον κ. Σγουρό να ακολουθεί με 27,6%.
Τα ποσοστά της παράστασης νίκης διαμορφώνονται σε 28 για τον κ. Δημαρά και 22 για τον κ. Σγουρό.
Σε ότι αφορά τον δήμο Αθηναίων, στον α’ γύρο τα δημοσκοπικά ποσοστά του κ. Κακλαμάνη ανέρχονται σε 37,1%, ακολουθεί ο κ. Καμίνης με 27,2% και στη συνέχεια ο κ. Σοφιανός με 10,8% και η κ. Πορτάλιου με 6,3%.
Στον δεύτερο γύρο ο κ. Κακλαμάνης προτιμάται από το 42% των ερωτηθέντων με τον κ. Καμίνη να συγκεντρώνει δημοσκοπικό ποσοστό της τάξεως του 35,1%.
Ο κ. Μίχας προηγείται δημοσκοπικά στον Πειραιά με 34,1% και δεύτερο τον κ. Μαντούβαλο με 19%, ενώ ακολουθούν ο κ. Μιχαλολιάκος με 16,2%, η κ. Παντελάκη με 11%, η «Συμμαχία για τον Πειραιά» με 6% (ο επικεφαλής της Νίκος Λεγάκης, απεβίωσε προχθές) και ο κ. Καλογερόγιαννης με 2%.
Στον β’ γύρο ο κ. Μίχας συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις με 46%, με τον κ. Μιχαλολιάκο να συγκεντρώνει το 28,2% των ερωτηθέντων.
Τα ποσοστά της παράστασης νίκης διαμορφώνονται σε 42 για τον κ. Μίχα και 35 για τον κ. Μαντούβαλο.
Ο κ. Γκιουλέκας προηγείται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων στην Θεσσαλονίκη με 35,5% έναντι του κ. Μπουτάρη που συγκεντρώνει το 32% και ακολουθούν ο κ. Ζαριανόπουλος με 3,5% και ο κ. Μηταφίδης με 2,6%.
Τέλος, στον β’ γύρο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τα ποσοστά των κκ Γκιουλέκα και Μπουτάρη διαμορφώνονται σε 41,3% και 38,9% αντίστοιχα.
kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βλέπε επίσης (εκλογικά):
ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ 2007 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΑΙΡΝΕ 11,4% ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 12,2%.ΤΟ 2009 ΔΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 10.22% ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 10.90%.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Ή ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ.
φίλε αλέξη,
Καταρχάς ποτέ καμιά δημοσκόπηση δεν έδινε στο ΚΚΕ αυτό που τελικά έπαιρνε στις εκλογές…
Κατά δεύτερον, οι δημοσκοπήσεις αίναι περισσότερο εργαλεία χειραγώγησης παρά ενημέρωσης. Εδώ βάλαμε δύο (της GPA και της Ζουγκλας) έτσι για να πάρουμε ένα άρωμα εκλογών..
Κατά τρίτον, Κυριακή κοντή γιορτή!! Θα δούμε τι θα βγάλει η κάλπη και μετά θα συζητήσουμε για τα όποια συμπεράσματα..
Κατά τέταρτον, την καλημέρα μου:-)
ΥΓ Οι εκλογές για ένα ΚΚ δεν είναι αυτοσκοπός:-)))
Σαφως και δεν ειναι αυτοσκοπος και φυσικα δεν θα ναι το τελος της ιστοριας,εδω βιωσαμε ηττες σοβαρες αντεπαναστασεις οι παλιοτεροι εξοριες και φυλακες και φυσικα συνεχιζουμε αφου ειμαστε πεισμενοι για το δικιο του αγωνα μας καιτο νομοτελειακο χαρακτηρα του σοσιαλισμου ,αλλα θα επικαλεστω τη φραση του Θ.Παφιλη στο ΑΛΤΕΡ δεν βαρεθηκαν επιτελους οι πολιτες τον δηθεν τσακωμο των πρασινογαλαζων δεν βλεπουν οτι συμφωνουν σε ολα και κυριως πως να διαμοιρασουν τα ιμματια του λαου.Τι στο καλο πρεπει ακομα να μας κανουν χαλκα στο ποδι με σιδερομπαλα?Σε τι ελπιζουν οτι ο «δικος» τους θα τους βολεψει?Θα αρχισω σε λιγο να πιστευω τα περι ψεκασμων….
χαχα ναι…πάντως, τώρα που είπες για Παφίλη και Άλτερ, νομίζω ότι έδωσε ρέστα! Ήταν μακράν ο καλύτερος!