3 νεκροί από μολότοφ κατά τα επεισόδια στις πορείες στη σημερινή απεργία; Κλειδομένοι μέσα οι νεκροί εργαζόμενοι; Οι εγκληματικές ευθύνες της Marfin…

Είναι νωρίς ακόμη και οι πληροφορίες έρχονται συγκεχυμένα. Το γεγονός είναι ότι ήδη τα ΜΜΕ οργιάζουν κατά της απεργίας και κατά των απεργών. Προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά του κόσμου. Ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί καταστολής. Μια από τις μεγαλύτερες, μαζικότερες και μαχητικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών «παραγκωνίζεται» από την είδηση αυτή. Για μια ακόμη φορά οι λεγόμενοι γνωστοί-άγνωστοι χρησιμοποιούνται προβοκατόρικα από την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς εξουσίας για να χτυπηθούν οι εργατικοί-λαϊκοί αγώνες.

Η ανταπόκριση της «Ημερησίας»:

Τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς από τη ρίψη μολότοφ σε κατάστημα της τράπεζας Marfin Εγνατία, στην οδό Σταδίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:00 και το κτήριο τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα βρίσκονταν εντός της τράπεζας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, η μία από τις δύο εργαζόμενες της τράπεζας που έχασαν τη ζωή τους φέρεται να ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος.

Μιλώντας στην κρστική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ευ.Φαλάρας τόνισε ότι η επίσημη ειδοποίηση για την πυρκαγιά ήταν στις 14:00 περίπου και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν εκεί μέσα σε 15 λεπτά, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης. Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης εντοπίστηκαν τα σώματα των άτυχων εργαζομένων, ενώ απεγκλωβίστηκαν πολλοί άλλοι.

Ατομα που εμφάνισαν συμπτώματα ασφυξίας μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, Γ. Γεννηματάς.

The URI to TrackBack this entry is: https://erodotos.wordpress.com/2010/05/05/3-nekroi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 ΣχόλιαΣχολιάστε

 1. Καταγγελία εργαζομένου της Marfin:»Παρακαλούσαν οι υπάλληλοι να αποχωρήσουν και απειλούνταν ότι θα απολυθούν άμεσα.»

  «Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

  ● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

  ● Το συγκεκριμένο κτίριο δε …
  διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

  ● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

  ● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

  ● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

  ● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

  ● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

  ● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά «ή δουλεύεις ή απολύεσαι».

  ● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

  Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.»

  • Αυτό αναδυκνύει άλλη μια πλευρά της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η οποία σπανίως φτάνει στα φώτα της δημοσιότητας…Ότι δηλαδή πολλοί εργοδότες κλειδώνουν από το προηγούμενο βράδυ τους εργαζομένους σε εργοστάσια, τους στιβάζουν σε αποθήκες (έχω ακούσει ακόμα και το τρελό να τους κλειδώνουν σε ψηγεία για να τους κρύψουν), για να σπάσουν την απεργία και να τους αναγκάσουν σε δουλιά (δουλεία)…Αίσχος

 2. Είναι πραγματικά απίστευτο…τραγικό και εξοργιστικό ταυτόχρονα. Η υποκρισία του Βγενόπουλου σπάει κάθε όριο…

 3. Αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να μας κλείσουν σπίτια μας είναι πολύ γελασμένοι πάντως

 4. Μέχρι και τα μεσημεριανάδικα, Κους Κους, Λαμπίρη, κλπ. ασχολούντε με το θέμα. Ξ-Ε-Φ-Τ-Ι-Λ-Α

  • Όντως ξεφτίλα…Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο…αίσχος και ντροπή τους. Τα πτωματολάγνα ΜΜΕ δεν έχουν τσίπα πάνω τους, ούτε όρια…


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: